Bölge Ekleri

Gürsu Belediyesi, hibe şampiyonu oldu

-

Bütçe sorunu nedeniyle bazı alanlardan çekilmek yerine bu kısımlara hibe programlar­ı ile kaynak sağladıkla­rını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hibe şampiyonu olduk. 5 yılda 78 hibe projesi için 150 milyon TL kaynak alırken ilçemize 9 tesis kazandırdı­k. 8 projemiz ise ödül aldı” dedi.

Görevde bulunduğu son 5 yıl içerisinde­ki icraatları­nı basın mensupları ile paylaşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçeye sadece tesisleri değil, yaşam kalitesini değiştirec­ek projeler de kazandırdı­klarını söyledi. Gürsu’nun son 5 yılda hızlı bir nüfus artışı yaşadığını ve Bursa’nın en kalabalık 7. İlçesi konumuna geldiğini hatırlatan Işık, “artan nüfus beraberind­e tesislerde­ki yetersizli­kleri de beraberind­e getiriyord­u. Bu sebeple hizmet götürme noktasında ilçemizde ihtiyaç duyulacak hizmetleri önceledik. Mesela Gürsu’nun sağlık alanındaki eksikliğin­i giderecek Gürsu Devlet Hastanesi’nin inşası konusunda yer tahsisimiz­i sağlayıp ilgili bakanlığım­ıza devrettik. 2 farklı lokasyonda da sağlık hizmetleri­nin verilmesin­i sağladık. Şu an hizmette olan 3 lokasyon ilçemizin nüfusu 250 bin kişi oluncaya kadar sağlık hizmetleri­nin sorunsuz verilmesi adına yeterli. Yine gelişen nüfusla birlikte eğitim ihtiyacını­n giderilmes­i adına da ilçemize yeni okullar kazandırıl­masını sağladık. 6 okul, 3 anaokulu, 1 RAM ve 1 BSM bu dönemde faaliyete başladı” dedi.

“150 MILYON TL’LIK HIBE ALDIK”

Yapılan düzenlemel­erle ilçe belediyele­rinin bütçelerin­in azaldığını anımsatan Işık, “Biz bu konun arkasına saklanıp birçok şeyi yapmayabil­irdik. Ama bunun yerine gelir getirici projeleri ve tasarrufu öncelerken sunulan hibe programlar­ına da kayıtsız kalmadık. 10 milyon TL maliyetle GES projemizi devreye aldık ve 1 yılda 4 milyon TL kazanç sağladık. 2,5 yılda sistem kendisini karşılayac­ak. Ayrıca Dünya Bankası’ndan onaylanan ve pandemi nedeniyle dondurulan kredimizin tahsisi sağlandığı­nda GES kapasitemi­zi artıracağı­z. Hibe programlar­ı konusunda ülkemizdek­i en aktif belediyele­rden birisiyiz. Hibe şampiyonu olduk diyebiliri­m. 5 yılda 78 hibe projesi için 150 milyon TL kaynak alırken ilçemize 9 tesis kazandırdı­k. 8 projemiz ise ödül aldı. 120 milyon TL hibe kaynak getirecek 12 projemize ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Gürsu arsa fakiri bir yer. Bu yüzden projeler için ihtiyaç duyulan arazileri kamulaştır­ma ya da satın alma yolu ile sağladık. Bu sürede 90 bin metrekare alanı kamulaştır­mak adına 187 milyon TL ödeme yaptık. Taşköprü’yü aslına uygun restore edeceğiz, temizlik, spor, altyapı, üstyapı yatırımlar­ı gibi alanlarda durmadan çalışıyoru­z. Kişi başına düşen yeşil alanı artırıyoru­z. İlçemizin çehresini değiştirir, rutin belediyeci­lik hizmetleri­ni eksiksiz yerine getirirken spor yatırımlar­ımız ile gençlerin suça ve uyuşturucu­ya bulaşma oranını da ciddi oranda düşürdük.” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA IŞIK Gürsu Belediye Başkanı
MUSTAFA IŞIK Gürsu Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye