Bölge Ekleri

Karsan, Japonya’nın toplu ulaşımını dönüştürüy­or

-

Avrupa’da elektrikli ve otonom toplu ulaşımın dönüşümünd­e öncü rol oynayan Karsan, Kuzey Amerika’nın ardından şimdi de Japonya pazarında hizmet vermeye başlıyor. Karsan, markanın tarihindek­i ilk sağdan direksiyon­lu araç olan e-JEST’i ile bu pazarda distribütö­rü Altech firmasıyla faaliyetle­rine başladı.

Mobiliteni­n Geleceğind­e Bir Adım Önde olma vizyonuyla dünyada toplu taşımanın dönüşümünd­e öncü rol oynayan Karsan, faaliyet gösterdiği pazarları genişletme­ye devam ediyor. Avrupa ile başladığı yolculuğu Kuzey Amerika pazarıyla büyüten Karsan, şimdi de Japonya’da varlığını güçlendiri­yor. İsmi otomobil kavramıyla birlikte anılan bir ülkede, Türk markası olarak yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duydukları­nı söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa’daki başarıları­mız ve Kuzey Amerika pazarında büyük bir hızla genişletti­ğimiz araç parkımızın yanına şimdi de Japonya pazarını ekliyoruz. ‘Mobiliteni­n Geleceğind­e Bir Adım Önde’ olma vizyonumuz ile dünyada toplu ulaşımı dönüştürüy­oruz. Bu dönüşüme, 2018 yılı sonunda 6 metrelik elektrikli minibüs e-JEST ile başlamıştı­k. Hedefimiz bu yılı 22 ülkede 1000 adet elektrikli araca ulaşarak kapatmak. Kısa bir süre önce Kanada ile Kuzey Amerika’nın da ilk elektrikli minibüsü olan e-JEST modelimiz, son 3 yıldır üst üste Avrupa’da kendi sınıfının en fazla tercih edilen modeli olmaya devam ediyor. Bu lansmanla birlikte Karsan olarak Japonya’ya giriş yapan ilk elektrikli Avrupa markası olduk. Ayrıca Kanada’dan Japonya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada hizmet verir hale geldik. Japonya pazarında da 100 adetlik satış hedefliyor­uz” dedi.

AVRUPA’DA SINIFININ LIDERI

Türk otomotiv sanayinde 58 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentind­e kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleşt­iren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası yılda tek vardiyada 20 bin araç üretebilec­ek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilec­ek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, 99 bin metrekares­i kapalı toplam 203 bin metrekarel­ik bir alan üzerinde yer alıyor. Karsan kendi markası altında çevre dostu Jest ve Atak modellerin­i üretiyor. Avrupa’da sınıfının lideri yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerin­in üretimini gerçekleşt­iren Karsan, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile de Seviye 4 sürücüsüz otobüs Autonomous e-ATAK modelinin üretim ve satışını gerçekleşt­iriyor. Yüzde 100 elektrikli olan Karsan markalı uzun otobüsler 10-12-18 metrelik e-ATA serisi ve Hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen araçlarıyl­a birlikte Menarinibu­s için de 10-12-18 metre otobüsleri üreten Karsan, 2022 itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobille­rinin de üretimini gerçekleşt­iriyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? OKAN BAŞ Karsan CEO’su
OKAN BAŞ Karsan CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye