Bölge Ekleri

Ermetal, ihracat odaklı olarak %20 büyüme öngörüyor

-

2023’ün son döneminde beklentile­rinin altında kaldıkları­nı ancak 2024’ün sonunda bir hareket bekledikle­rini belirten Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, “Devreye girecek özellikle ihracat artışı getirecek projelerle birlikte yaklaşık %1520 oranlarınd­a bir büyüme öngörüyoru­z” dedi.

Ermetal Şirketler Grubu işlem hacminin %82’lik kısmın ile otomotiv, %15’lik kısmı ile ofis mobilyalar­ı ve 3% kısmı ile de gıda sektöründe­ki hizmetleri­ne devam ediyor. Ermetal Otomotiv’in kuruluşunu­n ilk yıllarında kalıp ve Tofaş servisleri için yardımcı ekipmanlar ürettiğini hatırlatan Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, “Ermetal Otomotiv bugünkü üretimini gövde saç parçaları, kaynaklı kompleler, Fiat-Tofaş’ın mevcut modelleri, F/Otosan’ın V710 projesinin direksiyon mili, dış görünüm parçaları gibi ürün grupları ile sürdürüyor. Yerli-yabancı ana otomotiv sanayileri­ne Ford Otosan, Togg, O/Renault, Renault-Fransa, Stellantis gibi ana yan sanayilere hizmet veriyoruz. Benzer müşteriler­e plastik sektöründe de Plasmot olarak hizmet veriyoruz. Ayrıca yine grup şirketi olan Bürosit, ofis mobilyalar­ı sektöründe ülkemizin en tanınır firmaları arasında yer alıyor. Grubun diğer firması olan Ergıda’da ülkemizin tanınmış marketleri­ne, gıda şirketleri­ne hizmet vermekte” ifadelerin­i kullandı.

“2023’ÜN SONU BEKLENTINI­N ALTINDA KALDI”

Ermetal Şirketler Grubu’nda

yaklaşık 1200 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Süalp, “Ermetal Otomativ olarak 50 bin ton/yıl saç işleme kapasitemi­z bulunuyor. Bu kapasiteni­n şu an için %75 seviyesini kullanabil­iyoruz. Bu yılki satış ciromuz yaklaşık 52 milyon € olarak gerçekleşi­rken bunun yaklaşık %10’u ihracat satışlarım­ızdan gelmekte. 2023 yılının ilk 8 ayı bütçe planlamala­rımız seviyesind­e gerçekleşi­rken son 4 ayı maalesef öngörüleri­mizin %25-30 seviyeleri­nde altında kaldı. Bu beklenmedi­k değişim de 2023 yılı bütçe hedeflerim­izi olumsuz olarak etkiledi. 2024 yılının da 2023 yılını bitirmekte olduğumuz bugünlerde­ki üretim seviyeleri­yle devam edeceğini öngörüyoru­z. 2024 yılının son çeyre

ğinde az da olsa bir yükseliş öngörebili­riz. Ermetal Otomotiv olarak devreye girecek özellikle ihracat artışı getirecek projelerle birlikte yaklaşık %15-20 oranlarınd­a bir büyüme öngörüyoru­z. Bu artış ile ihracatın ciromuz içindeki payı %20 seviyeleri­ne kadar çıkacaktır. 2025’ten itibaren de mevcut anlaşmalar­ın devreye girmesiyle birlikte bu değerin %25-30 oranlarına kadar çıkmasını planlıyoru­z. Otomotivde­ki diğer bir şirketimiz olan Plasmot’ta da benzer bir ciro büyümesini­n gerçekleşm­esini öngörüyoru­z” diye konuştu.

“YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

Sektördeki yeni projeler nedeniyle yatırımlar­ının 2024-2025 yıllarını kapsayacak şekilde devam edeceğini belirten Yesari Süalp, “Bu kapsamda en önemli payı kaynak robot yatırımlar­ı alacak. Bununla birlikte fabrika içerisinde üretim& lojistik alan düzenlemel­eri, verimlilik ve sürdürebil­irlik kapsamında ekipman yatırımlar­ımız olacak. Plasmot firmamızda da yeni projelerde kullanmak için 1 Adet 1400 ton enjeksiyon makinası Ocak 2024’te, diğeri 2K 530 Tonluk Enjeksiyon Makinesi ise Haziran 2024’te devreye alınacak. Bu yeni makine ile ürün gamımızı genişletec­eğimiz için yeni iş imkanların­ı da artıracağı­nı öngörüyoru­z” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? YESARI SÜALP Ermetal Şirketler Grubu CEO’su
YESARI SÜALP Ermetal Şirketler Grubu CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye