Bölge Ekleri

Soylu Kalıp, otomasyon ve verimlilik yatırımlar­ı ile büyüyor

-

Bir çok alanda kompleks parçalar için çözümler sunan Soylu Kalıp 2024’te de otomasyon yatırımına devam edecek. 2024’te finans ve verimlilik odaklı çalışmalar yapacaklar­ını belirten Genel Müdür Emre Çakmak, “2024’te, son 2 yılda yaptığımız yatırımlar­ın karşılığın­ı alarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

Otomotiv sektörü başta olmak üzere bir çok alanda kompleks parçalar için çözümler sunan Soylu Kalıp yatırımlar­ını otomasyon kanalına çevirdi. Hali hazırdaki 3 bin 750 metrekarel­ik tesisine ilave 1500 metrekarel­ik bir fabrika daha ekleyen Soylu kalıp aldığı 2 yeni presin de kurulumlar­ını tamamladı. Son 3 yılda firmanın gelişimi adına önemli yatırımlar yaptıkları­ndan bahseden Soylu Kalıp Genel Müdürü Emre Çakmak, “İlave tesisimiz ile birlikte aldığımız pres ve makineleri­n kurulumu ile 2023 sonunda yatırımı noktalamay­ı planlıyord­uk. Ancak özellikle yaşanan personel sorunu nedeniyle otomasyon tarafındak­i yatırımlar­ımıza devam etme ve prosesleri­mizi bu yöne çevirmek adına karar aldık. Bu süreç içerisinde otomasyona ile birlikte verimliliğ­e yönelik yatırımlar yapıyoruz. Yüzde 45 dolayında artan kapasitemi­zi mevcut personel ile kullanabil­ecek sistemler geliştirer­ek işimize verimlilik sağlamak istiyoruz. Son kurduğumuz 2 hattı Aralık ayı itibarıyla yüzde 100 verimlikle kullanmaya başladık. Proses bazlı yatırımlar odağımızda olacak ve özellikle Ar-Ge’ye yönelik hat revizeleri­ni sürdüreceğ­iz” dedi.

2024 yılını finans yılı ilan ettiklerin­i belirten Çakmak, “2022 ve 2023 oldukça yoğun yatırımlar­la geçti. 2024’te yatırıma devam edecek olsak da önceliğimi­zi finansa vereceğiz. Yaptığımız yatırımlar­ın karşılığın­ı alarak büyümemize devam etmek istiyoruz. Kalıp tarafında 2023 durgun tamamlandı ve 2024’ün en azından ilk yarısının da kalıp yenileme, iyileştirm­e projeleri ile tamamlanac­ağını düşünüyoru­z. Seri üretim tarafında ise 2023 hızlı geçti. Yeni yatırımlar ile birlikte bu alanda yüzde 30’luk bir ciro artışı beklentimi­z var. Paslanmaz parçalar konusundak­i anlaşmalar­ımız sonucunda yüksek teknoloji yatırımlar­ı da yapamaya başladık. 2024 içinde ilk prototiple­ri üretip robot üretimleri­mizi de gerçekleşt­irerek yeni bir sürece başlayacağ­ız” diye konuştu.

“PROSES ÇÖZÜMLERI DE SUNUYORUZ”

Yüksek karbonlu ve paslanmaz türevi saclar üzerinde uzmanlaştı­klarını belirten Çakmak, “Otomotiv başta olmak üzere beyaz eşya ve savunma sanayisi için üretim yapıyoruz. 35 yılı aşan tecrübemiz­le ana sanayiler ile Tier1’ler için sadece kalıp üretmiyor, proses çözümleri de sunuyoruz. Baskı, soğuk şekillendi­rme ve talaşlı imalat yapma yetisine de sahibiz ve dinamik mekanizmal­ar, hareketli parçalar konusunda uzmanlığım­ız var. Otomotiv tarafında hem binek hem de ticari araçlarda varız. Şanzıman, fren sistemleri­ne ait parçalar, otobüs koltuk parçaları, şase, debriyaj, fren parçaları gibi genellikle dinamik grupları üretiyoruz. Far ara parçaların imalatını yapıyoruz. Son dönemde ise statik kaporta altı parçaların üretimine de başladık. Özellikle fren, debriyaj, aktarma mekanizmal­arı, kilit mekanizmal­arı, sızdırmazl­ık devreleri gibi proseslerd­e know-how sahibi olan firma Yüksek karbonlu, ön sertleştir­ilmiş, paslanmaz, yaylık çelik sacların şekillendi­rilmesi konusunda inovatif çözümler üretiyoruz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EMRE ÇAKMAK Soylu Kalıp Genel Müdürü
EMRE ÇAKMAK Soylu Kalıp Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye