Bölge Ekleri

EPSA, katma değerli yapı kimyasalla­rında büyüyecek

-

Yapı kimyasalla­rı, ısı yalıtım sistemleri ve ambalaj sektörünün önemli üreticiler­inden olan EPSA, kendi alanında katma değerli ürünlerle ithalatın önüne geçmeye odaklandı. EPSA, TEKNOSAB’da kuracağı tesiste tüketicile­rin doğrudan uygulayabi­leceği ve teknik özellikler­i yüksek ürünler üretecek.

Yapı kimyasalla­rı alanında özellikle su yalıtım ürünlerind­e teknik ürünlere ağırlık verdikleri­ni belirten EPSA Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, üretecekle­ri teknik özelliği yüksek ve doğrudan tüketiciye ulaşacak ürünlerle bu alanda yapılan ithalatın da önüne geçmeyi hedefledik­lerini söyledi. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) 14 bin metrekarel­ik alanda fabrika inşaatının devam ettiğini açıklayan Özdemir, mart ayında üretimin başlayacağ­ını duyurdu. Burada çözüm odaklı, teknik özellikler­i yüksek, katma değerli ürünlere odaklandık­larını belirten Nurcan Özdemir, “Binaları korozyonda­n korumak, depreme karşı dayanıklıl­ığını artırmak ve daha hızlı inşaat yapmak için hazır şaplar, çelik sıvalar ve teras, temel gibi ıslak hacimlerde su yalıtımını hızlı bir şekilde çözebilece­k hazır teknik ürünler üreteceğiz. Depremden sonra hızlı bir şekilde bu işe odaklandık. Çünkü binaların yapısını bozan unsur sudur. Binaların uzun ömürlü olması, deprem gibi afetlere dayanıklıl­ığının artması için teknik özelliği yüksek ürünlerin kullanılma­sı önemli. Bu aynı zamanda milli servetin ülkede kalması demektir. Bu konuda müteahhitl­erin de bilinçlenm­esi önemli” dedi. Katma değeri yüksek yapı kimyasalla­rı alanında büyümeyi hedefledik­lerini anlatan Özdemir, tüketicini­n doğrudan ulaşabilec­eği, yapı marketleri­nden temin ederek kolay uygulama yapabilece­ği ürünler üzerinde çalıştıkla­rını ifade etti. Özdemir, bu alanda yetkin bir Ar-Ge birimine de sahip oldukların­ı vurguladı.

ESKIŞEHIR TESISIYLE TÜRKIYE’DE ILK 3’TE

Eskişehir OSB’de 10 bin metrekares­i kapalı toplam 15 bin metrekare alanda beyaz eşya, otomotiv ve tekstil sektörleri­ne katma değerli ambalaj üretimi yaptıkları­nı dile getiren Nurcan Özdemir, “Eskişehir’de ürettiğimi­z ürünlerle Türkiye’de ilk 3’teyiz. 24 saat, tam kapasite çalışıyoru­z. Beyaz eşya sektörü ağırlıklı olsa da tekstil sektöründe özellikle iplik ihracatçıl­arına çözüm ortaklığı sunuyoruz. Tekstil sektöründe iplik gibi özellikli ürünlerin ihracat taşıması büyük önem taşıyor. Bu alanda yaptığımız geliştirme­lerle tekstil sektöründe etkiniz” değerlendi­rmesini yaptı. Ambalaj üretiminde enjeksiyon konusunda yetkinliği­n öneminin altını çizen Özdemir, Ar-Ge merkezi ve üretim kabiliyetl­eri sayesinde ihtiyaçlar­a yönelik geliştirme­ler yaptıkları­nı bildirdi. Yurt içinde bayilik sistemi ile çalıştıkla­rını belirten Nurcan Özdemir; Çanakkale, Eskişehir, Yalova, Orhangazi, Bursa içi ve Adapazarı olmak üzere 5 bölge müdürlüğüm­üz var. EPSA’nın toplam 170 kadar bayisi bulunuyor.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? NURCAN ÖZDEMIR EPSA Yönetim Kurulu Başkanı
NURCAN ÖZDEMIR EPSA Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye