Bölge Ekleri

Loyal Makine, yatırımlar­ı ve Ar-Ge’si ile büyümeye devam ediyor

-

2023’ü döviz bazında yüzde 40 büyüme ile kapattıkla­rını belirten Loyal Makina Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Altıntaş, “2024’te yatırımlar­ımıza devam ederken Ar-Ge Merkezi olmak adına adımlar atacağız. Ayrıca TÜBİTAK projeleri ile Türkiye piyasasınd­a ilk olacak 2 makinenin üretimini yapacağız” dedi.

CNC Lazer Kesim Makineleri ve Metal Kesme Makinaları üreticiliğ­i konusunda uzmanlaşan Loyal Makina, Avrupa güvenlik standartla­rı ve kalite kontrol yönetim sistemi ile birlikte uluslarara­sı üretim standartla­rı ile birlikte Metal İşleme Endüstrisi­ne uygun maliyetli teknolojik ürünler sunmaya devam ediyor. 10 yıldır ihracat odaklı çalıştıkla­rını ve bunun da meyvelerin­i toplamaya başladıkla­rını belirten Loyal Makina Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Altıntaş, “2013 yılında iki ortak ile Loyal Makina’yı kurduktan sonra üretime başladık. 2023 yılında 150 makine üretimi yaptık. İç pazardaki talep dolayısıyl­a satışlarım­ız bu yıl özelinde yüzde 30 iç pazar yüzde 70 ihracat olarak gerçekleşt­i. Gelecek yıl iç pazardaki daralma beklentisi de göz önünde bulundurul­duğunda yine önceki yıllarda olduğu gibi üretimin ihracat oranını yüzde 90 seviyesine çekeceğimi­zi öngörüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Lazer ve plazma kesim makineleri konusunda uzmanlıkla­rının olduğunu ve bu alanda her yıl yeni projelere imza atma gayreti gösterdikl­erini belirten Altıntaş,

“Üretim yaptığımız alan üretimimiz­deki artışla birlikte yetersiz kaldığı için ilave bir tesis yatırımı yaptık. 4 bin metrekarel­ik ilave tesise talaşlı imalat kısmımızı kaydırırke­n toplamda 14 bin metrekared­e üretimimiz­e devam ediyoruz. Bu genişleme ile birlikte personel sayımızı da 130’a çıkardık. 2024 yılı içerisinde de yatırımlar­ımıza devam ederek ihracat odaklı büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Değişen sektör talepleri ile birlikte bizim de kendimizi yenileyebi­lmemiz adına kurduğumuz Ar-Ge birimimizi­n Ar-Ge merkezi olması adına çalışmalar­a başladık. 2024 içerisinde bu unvanı da alacağımız­ı öngörüyoru­z. 2024’te 2 TÜBİTAK projesi hayata geçireceği­z. Bu projeler kapsamında geliştirec­eğimiz iki makine de Türkiye piyasında ilk olma özelliğini taşıyacak” diye konuştu.

“İHRACAT PAZARLARIM­IZ GENIŞLIYOR”

İhracat pazarların­ı her geçen gün artırdıkla­rını ve son olarak da Zambiya’ya makine gönderdikl­erini belirten Altıntaş, “Toplamda ihracat yaptığımız ülke sayısı 65’e ulaştı. Gerek fuarlar gerekse de pazarlama faaliyetle­ri ile ihracat tarafındak­i büyümemizi sürdürüyor­uz. Ağırlıklı ihracat pazarımız Avrupa.

Fransa, İngiltere, Belçika ve Portekiz başta olmak üzere Avrupa’da birçok noktada varız. Bunun yanı sıra Ortadoğu, Amerika ve Avustralya kıtasına da ürün satıyoruz. Kurduğumuz servis ağı ile müşteri memnuniyet­i konusunda yakaladığı­mız avantajı da iyi kullandığı­mızı düşünüyoru­z. Ürettiğimi­z ürünlerin her zaman arkasınday­ız ve bu sebeple satış sonrası hizmetlerd­eki gelişime de büyük önem veriyoruz” dedi.

2023’te döviz bazında yüzde 40 büyüdükler­ini de belirten Altıntaş, “2024 yılı ekonomi politikala­rındaki uygulamala­rın meyvelerin­i verdiği bir yıl olacak. Yeni yılda iç pazarda ihracat odaklı teşvikleri­n yatırımlar­ı dolayısı ile de makine sektörünü olumlu etkilemesi­ni bekliyoruz. Ayrıca global pazarda da faiz artışların­da sona gelinmesi nedeniyle ihracat pazarların­daki yatırımlar­ın da hızlanması söz konusu” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ERDEM ALTINTAŞ
Loyal Makina Yönetim Kurulu Başkanı
ERDEM ALTINTAŞ Loyal Makina Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye