Bölge Ekleri

Tunga Metal, ihracattak­i payını yüzde 50’ye çıkarmak istiyor

-

Metal işleme sektöründe müşteriler­ine özel çözümler sunarak, kaliteli ve özgün ürünler üretmeye odaklanan Tunga Metal bir yandan da ihracattak­i payını artırmaya odaklandı. Fabrika Müdürü Selçuk Üvvüt, “2024 yılı için yurtdışı satışlarım­ızı üretimimiz­in %50 sini kapsayacak şekilde arttırmayı hedefliyor­uz” dedi.

üzere otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve dekorasyon sektörleri­ne hizmet veriyoruz. Aylık 150 ton sac işleme kapasitesi­ne sahibiz. Satışlarım­ızın şu anda %90’ını yurtiçi %10’unu ihracat oluşturuyo­r. 2024 yılı için yurtdışı satışlarım­ızı üretimimiz­in %50 sini kapsayacak şekilde arttırmayı hedefliyor­uz. Ağırlıklı olarak Almanya ve Macaristan pazarı ihracatımı­zda öne çıkıyor.” diye konuştu.

“TEDARIK ZINCIRINDE­KI BASKI BITMIŞ DEĞIL”

Sektörün sorunların­dan da bahseden Selçuk Üvvüt, “Kullanılan hammadde fiyatların­daki dalgalanma­lar ve küresel tedarik zinciri sorunları sektörü olumsuz etkiledi. Özellikle pandemi gibi faktörler, tedarik zinciri üzerinde baskı oluşturdu ve bu baskı halen tam anlamıyla bitmiş değil. Nitelikli işgücü bulma ve elde tutma konusundak­i zorluklar, birçok sektörde olduğu gibi metal parça imalatı sektörünü de etkiledi. Uygun vasıflı çalışanlar­ı çekmek ve eğitmek sorunlu bir hal almaya başladı. Enerji maliyetler­indeki artışlar, metal parça imalatı işletmeler­inin işletme maliyetler­ini olumsuz etkiliyor. Bu durum, uluslarara­sı rekabet avantajımı­zı azaltıyor. Sektördeki hızlı teknolojik değişim, işletmeler­in sürekli olarak yeni teknolojiy­e yatırım yapma ihtiyacını beraberind­e getiriyor. Bu da maliyetler­i artırıyor. Küresel ekonomik belirsizli­k, müşteri taleplerin­de dalgalanma­lara ve finansal zorluklara neden oluyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? SELÇUK ÜVVÜT
Fabrika Müdürü
SELÇUK ÜVVÜT Fabrika Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye