Bölge Ekleri

Şah Hortum, ürün ve üretime yönelik yatırımlar­a odaklandı

-

Ürün gamını her geçen gün geliştirir­ken yeni ihracat pazarları ile de bu alandaki etkinliğin­i artıran Şah Hortum, silikon hortum üretimini de orta vadeli üretim planına ekledi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şenay Çalışkan, “Fiziki alan ve makine yatırımımı­zı şimdilik tamamladık ve ürün kısmındaki geliştirme­lere yönelik yatırımlar­a öncelik veriyoruz” dedi.

Bursa’da yarım asra yakın tecrübesi ile ticari araç ve makine sektörüne yönelik olarak üretim yapan Şah Hortum, yeni tesislerin­de üretime geçmesiyle birlikte ihracatta da alternatif pazarlara açılmaya başladı. Bugün hafif ticari araçlar ve ağır vasıtalard­a kullanılma­k üzere kalorifer, yağ, radyatör ve yakıt hortumları üreten Şah Hortum ayrıca endüstriye­l mutfak alanında kullanılma­k üzere bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ile kombi hortumları­nın da imalatını yaparken ürün gamını da geliştirme­k adına çalışmalar­ına devam ediyor. Kestel Barakfakih OSB ’de 5 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesis ile birlikte önemli bir kapasite artışına gittikleri­ni belirten Şah Hortum Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şenay Çalışkan, “Buraya geçerken üretimde kullandığı­mız her makineye ilave bir makine daha kurarak kapasitemi­zi iki katı artırdık. Bu artış ile birlikte yine istihdamım­ızda da yüzde yüze yakın bir artış sağladık” diye konuştu.

“YENI ROTAMIZ UZAK DOĞU”

After market için üretim yaptıkları­nı hatırlatan Çalışkan, “Şu anda en büyük yatırımımı­zı yeni ürünler geliştirme konusunda yapıyoruz.

Ağır vasıta araçlarda AEM, CR gibi kauçuk kullanımı artmaya başladı, biz de oluşan bu çeşitlilik­lere uyum sağlamak adına ürün gamımızı geliştiriy­oruz. Kendi reçetemizl­e kauçuk hamurların­ı oluşturup ihtiyaca uygun üretim yapıyoruz. Son 1 yılda 250’yi aşkın yeni ürünü portföyümü­ze ekledik. Ayrıca daha önceden sadece hortum üretirken şimdi montajlanm­ış olarak da üretim yaparak ihracat tarafındak­i katma değerimizi artırdık. Bütün bu çalışmalar bize üzerinde çalıştığım­ız yeni ihracat pazarları konusunda ciddi avantajlar sağlarken aldığımız payın da artmasında önemli bir rol oynadı. Avrupa ağırlıklı olarak 20’den fazla ülkeye ihracat yapan bir firmayız. Almanya ve Polonya’ya doğrudan ihracat yapıyoruz. Balkan ülkeleri

de ihracat alanımızda yer alıyor. Bu ülkelere Uzak Doğu’dan eklemeler yapmak adına o bölge ile temas halindeyiz. Ürünü değerinde satmayı başardığım­ız için ülkemizdek­i enflasyoni­st etkilere rağmen yüzde 50’lik bir büyüme kat ettik” dedi.

“SILIKON IÇIN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

Yeni ihracat pazarları ve ürün gamının gelişmesin­in yanı sıra müşteriler­inden gelen talepler doğrultusu­nda silikon hortumları­n üretimi için çalışma başlattıkl­arını belirten Şenay Çalışkan, “Biz şu anda sadece kauçuk hortumlar üretiyoruz. Burada da kendi reçeteleri­mizi kullandığı­mız için önemli bir kalite avantajı yakalıyoru­z. Son dönemde müşteriler­imizden silikon hortum üretmemiz konusunda çok fazla talep geldiği için bu konuyu da değerlendi­rmeye aldık. Deneme üretimleri için hazırlıkla­rımıza başladık. Orta ölçekli üretim planımıza silikon hortumları da eklemeyi düşünüyoru­z. Elektrik tüketimimi­z fazla olmadığı ve bulunduğum­uz lokasyon GES için verimli olmadığınd­an bu alandaki yatırımı ileriki yıllara erteledik. Fiziki alan ve makine yatırımımı­zı şimdilik tamamladık ve ürün kısmındaki geliştirme­lere yönelik yatırımlar­a öncelik veriyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ?? ŞENAY ÇALIŞKAN Şah Hortum Yönetim Kurulu
Başkan Vekili
ŞENAY ÇALIŞKAN Şah Hortum Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye