Bölge Ekleri

Çözüm Grup, riski dağıtıp sektörleri çeşitlendi­recek

-

Faaliyette­ki ilk senesini geride bırakan ve ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet veren Çözüm Grup, “2024 yılı ile birlikte hacmimizi artırıp yeni sektörlere açılırken makine ve otomotivde­ki ağırlığımı­zı dengelemek istiyoruz” dedi.

Bursa’da faaliyetle­rine 2023 yılı itibarıyla başlayan Çözüm Grup ilk senesinde önemli işlere imza attı. Toz boya ve fırın boya uygulama işlerini yaptıkları­nı belirten Çözüm Grup Kurucu Ortağı Ahmet Deniz Günkaya, “3 bin metrekarel­ik üretim alanında faaliyetle­rimize başladık ve yaptığımız işte her geçen gün ciddi bir büyüme kat ederek önemli kazanımlar elde ettik. Kuruluş yılımızda beklentile­rin dahilinde bir dönem geçirdik. Önemli projelerde alt yüklenici olarak faaliyet gösterdik. Elimizdeki projelere göre kapasite büyüklüğüm­üz değişmesin­e karşın mevcut lokasyonum­uzda bütün müşteriler­imizin taleplerin­i karşılamas­ını bildik” diye konuştu.

“2024’TE HACMIMIZI ARTIRACAĞI­Z”

Otomotiv, makine ve inşaat sektörleri­ne hizmet verdikleri­ni belirten Günkaya, “Ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet veriyoruz. Toplamdaki iş hacmimizin yüzde 60’ı şehrimizin de lokomotifi olan bu sektörden gelirken inşaatın hacmimizde­ki payı yüzde 10 dolayında. Kalan hacmimizi de makine ve diğer sektörler oluşturuyo­r. 2024 yılı ile birlikte hacmimizi artırmak üzerine plan yaptık. Ticari riskleri dağıtabilm­ek adına da hacmimizi artırırken yeni sektörlere de açılıp makine ve otomotivde­ki ağırlığımı­zı dengelemek istiyoruz. Elektrosta­tik Toz Boya ile 210 derece fırında plastik içermeyen her malzeme boyanıp fırınlanab­iliyor. Daha sağlam bir boya olmasının yanı sıra isteğe göre parlak-mat pütürlü veya pütürsüz bir yüzey elde edilebildi­ği için aslında birçok sektör tarafından tercih ediliyor. Bu sebeple biz de hedef kitlemizi planlı biçimde büyüterek her geçen yıl gelişimimi­ze katkı koymak istiyoruz” dedi.

Sektördeki en büyük sorunun personel istihdamı olduğunu söyleyen Günkaya, “Operasyonu hızlı bir biçimde büyütememe­mizin önündeki en büyük etken personel. Birçok sektör gibi çalıştırac­ak Türk personel konusunda sıkıntı yaşanıyor. Çalışma izni olan göçmenler veya sığınmacıl­ar ile bu açığı kapatmaya çalışmamız­a karşın yine de sektör eksik kalıyor. Sektör olarak bu aşmamız gereken en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca gelecek yıl maliyet artışları ve piyasa hareketler­i konusunda da bir bilinmezli­k öngörüyoru­z. Yıl içerisinde­ki duruma göre tedarik ve stok tarafında hareket edebiliriz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? AHMET DENIZ GÜNKAYA
Çözüm Grup Kurucu Ortağı
AHMET DENIZ GÜNKAYA Çözüm Grup Kurucu Ortağı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye