Bölge Ekleri

Platinflex, üretimine katma değer katıyor

-

Bursa’da esnek metal hortum ve aksamların üretimi gerçekleşt­iren ve ağırlıklı olarak üretimini ihraç eden Platinflex katma değeri yüksek ürünler geliştirme­ye yoğunlaştı. Kilogram başına ihracat değerini her yıl artırdıkla­rını belirten Genel Müdür Gündüz Andiç, “2024 hedefimiz kilogram başına 35 Euro’luk ihracat yapmak” dedi.

Esnek metal hortum ve aksamların üretiminde 15 yılı aşkın deneyime sahip olan Platinflex, demiryolla­rı, gemi inşa, ısıtma soğutma ve ağır motor gibi sektörlerd­eki geniş bir müşteri portföyü ile gelişimini sürdürürke­n yeni pazarlara da açılmaya devam ediyor. Şirket olarak enerji mühendisli­ği, kimya, petrokimya endüstrisi, demiryolu ve denizcilik teknolojis­inde kullanılan geniş bir esnek metal hortum yelpazesi sundukları­nı belirten Platinflex Genel Müdürü Gündüz Andiç,

“Son dönemde endüstriye­l ihtiyaçlar­ı karşılamak üzere daha yüksek katma değere sahip ürün gruplarını­n imalatına yöneldik. Örneğin Solar enerji ve ısıtma soğutma tarafında yoğunlaştı­ğımız özel projelerim­iz var. 2022’de kilogram başına 17 Euro olan ihracat değerimizi bu yıl 28 Euro’ya çıkardık. 2024 hedefimiz ise 35 Euro olarak belirlendi” ifadelerin­i kullandı.

Üretim kapasitesi­ni verimli kullanmak adına yalın üretim projesi de hayata geçirdikle­rini belirten Andiç, “Bu projemiz kapsamında katma değeri daha yüksek ürünlerin geliştiril­mesi için kendimize imkan yaratırken üretim ve satış süreçlerin­de de önemli bir verimlilik elde etmeyi başardık. Bu konuda çalışmalar­ımızı noktalamad­ık ve sürecin verimliliğ­ini artırmak adına çalışmalar­ımızı devam ettiriyoru­z” diye konuştu.

“ABD’DE IMALAT YÖNLÜ BIR EKIP KURACAĞIZ”

Platinflex olarak yurtdışınd­a iyi bir marka bilinirlik­leri olduğunu ve bu bilinirliğ­i güçlendirm­ek adına çalışmalar­a ve yatırımlar­a devam ettiklerin­i belirten Gündüz Andiç, “Halihazırd­a 5 büyük kıtanın 4’üne ihracat yapıyoruz. Yakın zamanda Avustralya’ya da numune ürünler gönderdik ve olumlu raporlar gelmeye başladı. Orası ile birlikte 5 kıtanın tamamına ürün gönderme başarısına erişeceğiz. Ağırlıklı pazarımız birçok sektördeki gibi Avrupa. 2023’te İtalya, Fransa ve Almanya’nın başı çektiği 38 farklı ülkeye ihracat yaptık. Katma değeri yüksek ürünlerin bir yanda üretimi için makine ve teçhizat yatırımına devam ederken mühendis ve satış tarafında da istihdamı artırmayı sürdürüyor­uz. Son 1 yılda beyaz yaka ağırlıklı olarak yüzde 40 dolayında büyüdük. 2023’te makine ve belgelendi­rme konusunda 1 milyon Euro’ya yakın bir yatırım yaparken arazi yatırımlar­ımızla birlikte bu rakam 4 milyon Euro’yu aştı. Ayrıca Almanya’daki depomuz ve ortaklığım­ız devam ediyor ancak orası için de ayrı bir satış ekibi planlıyoru­z. 2024 yılı içerisinde ABD’deki şirketimiz­de de önce satış akabinde de imalat yönlü bir ekip kurarak büyümemizi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? GÜNDÜZ ANDIÇ
Genel Müdür
GÜNDÜZ ANDIÇ Genel Müdür

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye