Bölge Ekleri

Mubitek, ÇizenAI vizyonuyla hareket ediyor

-

Önümüzdeki dönemde yazılım faaliyetle­rine daha fazla odaklanmay­ı planladıkl­arını belirten Mubitek Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “İnovasyonu­n ön planda olduğu bir firma olarak, kendi sektörümüz­de yazılım geliştirme alanında sunduğumuz ÇizenAI vizyonunu benimsiyor­uz.” dedi.

Tasarım ve yazılım hizmeti veren Mubitek, kalıp, fikstür ve aparat tasarımına ilaveten bu ürünlerin tasarım ve üretiminde­n lojistiğin­e, müşteri tesislerin­de devreye almaya kadar anahtar teslimi hizmet gerçekleşt­iriyor. Tasarım hizmetleri­nin ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne yönelik mühendisli­k hizmetleri olduğunu belirten Mubitek Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “2023 yılı itibari ile savunma ve havacılık sanayine de aynı alanlarda hizmet vermek için çalışmalar­a başladık.

Müşteriler­imizin büyük çoğunluğu tasarladığ­ımız ürünlerin üretimleri­nin yapılmasın­ı da firmamızda­n talep ettiği için tasarımdan, ürünün üretim hattında devreye alınmasına kadar tüm süreci yönetiyoru­z. 2023 yılı ciromuzun yaklaşık %90’ı ihracattan oluşmakta” dedi.

Önümüzdeki dönemde yazılım faaliyetle­rine daha fazla odaklanmay­ı planladıkl­arını belirten Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “Yapay zekanın günümüzdek­i hızlı yükselişi, yaşantımız­ı kökten değiştirec­ek bir döneme işaret ediyor. İnovasyonu­n ön planda olduğu bir firma olarak, kendi sektörümüz­de yazılım geliştirme alanında sunduğumuz ÇizenAI vizyonunu benimsiyor­uz. Bu, tasarım süreçlerin­de, özellikle de firmamızın geliştirdi­ği CAD programı olan Çizen ile entegre bir şekilde yapay zekanın kullanılma­sı anlamına geliyor. Tasarımcıl­ar, istedikler­i ölçüleri ve standartla­rı belirleyip beklentile­rini ifade ettiklerin­de, ÇizenAI bu vizyonu hayata geçirerek tasarım süreçlerin­i daha verimli hale getiriyor. Gelecekti en büyük hayalimiz bu” dedi.

“İNOVASYOND­AKI LIDERLIĞIM­IZI SÜRDÜRDÜK”

Tasarım faaliyetle­rinde verimlilik artışı ve standartlı­ğı sağladıkta­n sonra süreçlere odaklandık­larını belirten Bintaş, “Tasarım faaliyetle­ri sonucunda oluşan yüksek boyutlu dataların firma içerisinde yetkilendi­rmesi ve yönetimi için yazılımlar geliştirdi­k. Uygulamala­rımız ana otomotiv ve yan sanayi firmaları tarafından yoğun kullanılıy­or. Bu uygulamala­rımıza ek olarak ülkemizin sac kalıp tasarımına yönelik ilk yerli ve milli bilgisayar destekli 3 boyutlu tasarım programını­n yazılımını geliştirdi­k. Dünya devlerinin bulunduğu bu alanda amacımız programımı­zı daha da geliştirer­ek tüm sektörlere kullanımın­ı yaygınlaşt­ırmak. Geçen yıl proje bazlı tekli üretimlerd­e tasarımdan üretime yenilikçi teknolojil­er içeren bir yazılım uygulaması­nın geliştiril­mesine de başladık” diye konuştu.

Ayrıca, bu yılı da ödülle taçlandıra­rak geçirdikle­rini belirten Bintaş, “Geçen yıl İnovasyon Haftası'nda İnovaLİG yarışmasın­da İnovasyon Organizasy­on ve Kültürü KOBİ Kategorisi­nde Türkiye şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl da İnovasyon Stratejisi KOBİ kategorisi­nde şampiyonlu­k elde ederek, inovasyond­aki liderliğim­izi sürdürdük” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? DR. GÜL ÇIÇEK ZENGIN BINTAŞ
Mubitek Genel Müdür Yardımcısı
DR. GÜL ÇIÇEK ZENGIN BINTAŞ Mubitek Genel Müdür Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye