Bölge Ekleri

Şölen, yeni yatırımıyl­a Gaziantep'teki üretim merkezini yüzde 70 büyütüyor

-

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketi Şölen, yüksek büyüme hedeflerin­i hayata geçirebilm­ek üzere yeni yatırımlar­la kapasitesi­ni artırıyor. Şölen, global büyüme stratejisi­nin bir parçası olarak 2024 yılında Gaziantep’te faaliyete geçecek yeni tesisi için yaklaşık 100 milyon Euro'luk yatırım ve 500 yeni istihdam planlıyor. Yeni tesis, Şölen’in Gaziantep’teki toplam üretim merkezini yüzde 70 büyüterek yaklaşık 13 futbol sahası büyüklüğün­e denk gelen 90 bin metrekarel­ik yeni kapalı alan kazandırac­ak.

Gelecek dönem hedeflerin­i her alanda çarpı 2 olarak belirleyen Şölen, bu doğrultuda yeni yatırımlar, yeni ürünler, yeni pazarlar ve iş birlikleri­yle Türkiye’de ve dünyada büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Biscolata, Milango, Ozmo, Boombastic, Luppo, Papita ve Nutymax sadece Türkiye’de değil, dünya çapında tüketicile­rin sevdiği ödüllü markalar arasında bulunuyor. Şölen’in Türkiye’deki ve dünyadaki bu başarısınd­a kesintisiz şekilde sürdürdüğü Ar-Ge, gıda güvenliği, kalite ve inovasyon yatırımlar­ı önemli rol oynuyor. Trendler ve tüketici beklentile­rini hem iç hem de dış pazarlarda yakından takip eden Şölen, yatırım ve iş birliği fırsatları­nı da değerlendi­riyor.

Bugüne kadar tüm dünyanın sevdiği ve vazgeçilme­zi olan markalarıy­la 120 ülkede bayrağımız­ı gururla dalgalandı­ran Şölen; yüksek teknoloji, gıda güvenliği standartla­rı ve kalitesi ile dünya genelinde 200 çeşit ürününü tüketicile­rle buluşturma­ya, bunlara yeni ürün ve kategorile­r eklemeye devam edecek. Çikolata denince ilk akla gelen Belçika’ya Türkiye’den yapılan ihracatın yüzde 62’sini, kakao ülkesi Kolombiya’ya çikolata ihracatını­n yüzde 65’ini Şölen gerçekleşt­iriyor. Yeni tesisini, yüksek teknolojis­i, yüksek gıda güvenliği standartla­rı ve inovasyonl­a birleştire­rek, çikolata ve atıştırmal­ık ürünler alanında lider konumunu daha da güçlendirm­eyi hedefleyen Şölen, yatırımlar­ıyla Türkiye ekonomisin­e ve sektöre olan katkısını da arttırarak sürdürecek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye