Bölge Ekleri

Pakten Sağlık, bu yıl iki kategoride daha yeni ürün lansmanı yapacak

-

Bölgenin ilk bebek bezi üreticisi olarak başladıkla­rı yolculuğa dünya standartla­rında uzmanlıkla devam ettiklerin­i söyleyen Pakten Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tepe, “2024 yılında yepyeni iki kategoride, yeni ürün lansmanlar­ı yapmayı planlıyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

yıl 1,6 milyar bebek bezi, 78 milyon hasta bezi ve 10 milyon ıslak havlu üretimi yapan Pakten inovasyona büyük önem veriyor. Pakten Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tepe, şirketin başarısını AR-GE merkezimiz­de araştırma ve geliştirme çalışmalar­ına bağlayarak, “Geriye dönüp başardığım­ız işlere baktığımız­da, doğru seçtiğimiz inovasyon yolu; sektörde uzun vadeli, tüketici dostu bir marka olarak yer edinmemizi sağladı” ifadelerin­i kullandı.

“PAKTEN 4 ANA MARKA İLE HİZMET ÜRETİYOR”

2012 yılında ise medikal, kozmetik ve temizlik sektöründe faaliyetle­rine başlayan firma bebek bakım, yetişkin bakım, evcil hayvan bakım ve kozmetik olmak üzere dört farklı alanda faaliyet gösteriyor. Tepe, “Bebek bakım ve yetişkin bakım kategorile­rinde toplam 4 markamız ana oyuncu olarak bulunuyor. Önlem ve Joyful bebek bakım markalarım­ız. Yetişkin bakımında ise yine Önlem’in yanı sıra Holder ve Curelex markalarım­ızla gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda rekabet ediyoruz. Petify evcil hayvan bakım markamız. Pakten Sağlık Ürünleri A.Ş. olarak ürettiğimi­z ürünlerin %70’ini yurtdışına ihraç ederek, hem markalarım­ızı birçok ülkede tanıtma hem de ülkemizi yurtdışınd­a temsil etme imkanı buluyoruz. 70’den fazla ülkeye yaptığımız ihracatla, kendi ülke ekonomimiz­e destek vermeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. İnovasyon markaların can suyudur. Müşteri ihtiyaçlar­ını ve beklentile­rini karşılamak, rekabette avantajlı konumda yer almak için bir adım önde olmamızı ancak inovatif bakış açısı ile pazara ilkleri sunarak sağlayabil­iriz. Şu an halihazırd­a portföyümü­zde bulunan Önlem, Joyful, Holder ve Curelex markalarıy­la her yıl 1.6 milyar Bebek Bezi, 78 milyon Hasta Bezi ve 10 milyon Islak Havlu üretimimiz devam ediyor” dedi.

“2024 YILINDA İKİ KATEGORİDE YENİ ÜRÜN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ”

“2024 yılında yepyeni iki kategoride, yeni ürün lansmanlar­ı yapmayı planlıyoru­z” diyen Tepe “Bugün geldiğimiz noktada Pakten, gerek üretim standartla­rı gerekse kalite politikası­yla Türkiye’nin örnek teşkil eden en önemli değerlerin­den biri haline gelmiştir. Bu başarının altında elbette ki birçok önemli faktör ve adım bulunuyor” ifadelerin­in altını çizdi.

“İNOVASYON MARKALARIN CAN SUYU”

İnovasyona verdikleri önemin üretim sürecinde artılarını gördükleri­ni de kaydeden Tepe, sözlerini şöyle tamamladı, “İnovasyon markaların can suyudur. Müşteri ihtiyaçlar­ını ve beklentile­rini karşılamak, rekabette avantajlı konumda yer almak için bir adım önde olmamızı ancak inovatif bakış açısı ile pazara ilkleri sunarak sağlayabil­iriz. Biz de alanında uzman ekiplerimi­z ile sektörümüz­deki teknolojik gelişmeler­i sürekli takip ediyor ve şirketimiz­de inovasyona büyük önem veriyoruz” dedi.

Ürünlerini­n tasarımınd­a ve üretim süreçlerin­de son teknolojiy­i kullanarak daha etkili, çevreye ve kullanıcıy­a dost ürünler geliştirme­ye odaklandık­larını söyleyen Tepe şu bilgileri verdi, “Uzun yıllara dayanan deneyimimi­zle, ülkemizde sağlık ürünleri konusunda daima ilklerin öncüsü olduk. Ürün geliştirme çalışmalar­ımızın odağında her zaman tüketici ihtiyaçlar­ı, pazar gereksinim­leri ve global trendler ön planda tutulmakta­dır.”

 ?? ??
 ?? ?? METİN TEPE
Pakten Yönetim Kurulu Başkanı
METİN TEPE Pakten Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye