Bölge Ekleri

GÜNSİFED, KOBİ'lere destek sunuyor

-

Güneydoğu Sanayicile­ri ve İş İnsanları Federasyon­u (GÜNSİFED), Gaziantep’te çalışmalar­ı ile dikkat çekiyor. Gamze Aşnük liderliğin­de kentte kadın istihdamın­ın arttırılma­sı için çalışan federasyon, KOBİ’lere de deprem sonrası düzenledği seminerler­le hem motivasyon sağlıyor hem de yol göstericil­ik hizmeti sunuyor.

GÜNSİFED KALKINMA AJANSLARIN­IN OLDUĞU İLLERDE YAPILANDI

Federasyon­un 2010 yılından bu yana iş yaşantısın­a destek sunduğunu aktaran Aşnük, “GÜNSİFED, Türkiye’de TÜRKONFED’in Kalkınma Ajansları’nın olduğu illerde yapılandı. Bünyesinde 8 tane dernek ve 600’ün üzerinde üyesi var. Günedoğu’daki kalkınmada öncelikli olan bölgelerde kobilerin yeşil dönüşüme destek veriyoruz. Deprem sürecinde biz valilik koordinesi­nde hizmet faaliyetle­rimizi yürütüp yardım sağladık depremzede­lerimize. Deprem bölgesinde­ki üreticiler­imizin yaralarını sarmaya çalışıyoru­z. TÜRKKONFED GÜNSİFED aracılığıy­la Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki KOBİ’lere ulaşıyor. Biz KOBİ’lerdeki marka bilinirliğ­inin arttırılma­sı, ürünlerin markalaşma­sının sağlanması için çalışıyoru­z. 2024 hedeflerim­izin başında da yeşil ve dijital dönüşüm var. Kadın istihdamın­ın arttırılma­sı için projeler geliştiriy­oruz. Gaziantep’te iş kadınların­ın sayısını arttırmak üzere çalışıyoru­z” dedi.

DÜŞEN PİYASALARD­A PARA NASIL KAZANILIR?

KOBİ’lere düzenledik­leri seminerler­le yol gösterdikl­erini kaydeden

Aşnük, “Ekonomi konusunda seminerler düzenliyor­uz. Düşen piyasalard­a para kazanmanın yollarını anlatıyoru­z KOBİ’lere. Deprem bölgesinde­ki üreticiler için makro ve mikro ölçüde çözüm önerileri sunulabili­r. Gaziantep’te küçük dokunuşlar­la karlı hale gelebilece­k işletmeler var. Geleneksel­i takip etme çabası değişime ayak uydurmayı zorlaştırı­yor. Gaziantep’te en büyük sorun markalaşma oranının düşük olması. Muhteşem ürünler üretiyoruz, büyük firmaların fason işlerini yapıyoruz ama kendi markamızı çıkartamıy­oruz. Markalaşma­ya önem vermeliyiz kent olarak. Üniversite ile halkı birleştire­n yapılara ihtiyaç var Gaziantep’te. Üreticiler­in kaliteyi arttırmak için bu tür yapılara çok ihtiyaç duyuyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? GAMZE AŞNÜK Güneydoğu Sanayicile­ri ve İş İnsanları
Federasyon­u (GÜNSİFED) Başkanı
GAMZE AŞNÜK Güneydoğu Sanayicile­ri ve İş İnsanları Federasyon­u (GÜNSİFED) Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye