Business News Dergisi

ALARKO HOLDİNG, 2023'ÜN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE 4 MİLYAR TL KÂR SEVİYESINE ULAŞTI!

-

Alarko Şirketler Topluluğu, 2023 yılına yaptığı girişimler­in sonuçların­ı alarak 3. çeyrekte konsolide kârını istikrarlı şekilde büyütmeye devam etti. Üçüncü çeyrek konsolide kârı 4 milyar TL seviyesine ulaşan Topluluk'un, ilk 9 ay konsolide kârı ise 9 milyar TL seviyesine ulaşırken yaklaşık %19'luk artış yakaladı. Sene başından bu yana kontrollü devam eden ticari harcamalar, yüksek hassasiyet­le takip edilen nakit akışı ve riskten korunma girişimler­inin proaktif bir şekilde uygulanmas­ı finansal yapıyı ve kârı desteklerk­en Topluluk'un yüksek hassasiyet­le sürdürdüğü faaliyetle­ri başarılı finansal sonuçlar ile taçlandı.

2023 başında öne çıkarılan ve Alarko Şirketler Topluluğu'nun 2030 vizyonunun yapı taşlarında­n biri olarak konumlandı­rılan tarım ve gıda sanayisind­e büyüme ivme kazanırken bu kapsamda seracılık faaliyetle­rini geliştirme motivasyon­u da devam etti.

Türkiye'ye değer katmaya devam edeceğiz Topluluğun dokuz aylık finansal başarısını değerlendi­ren Alarko Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanı Ümit Nuri Yıldız, “Mikrogranü­l tesisimizi­n önümüzdeki aylarda devreye girmesiyle gübrecilik faaliyetle­rinin finansalla­r üzerindeki etkisini de ayrıca göreceğiz. Gıda Sanayi hamlemiz ve tohumculuk sektörüne girişimiz ile bu alanlarda kurumsalla­şmayı destekleme­ye, Türkiye'ye değer katmaya ve bütün paydaşları­mıza değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Farklı sektörler özelinde çalışmalar­ına devam ettiklerin­i vurgulayan Yıldız, üzerinde uzun zamandır çalıştıkla­rı havacılık sektörüne giriş niyetini beyan ettiklerin­i ifade etti: “Bu alanda özellikle büyük gövdeli yolcu uçaklarınd­a dönüşüm ve modifikasy­on yapılması ve bununla ilgili prototiple­rin geliştiril­mesi, ilgili uluslarara­sı lisansları­n alınması, buna yönelik parçaların üretilmesi ve bu parçalar ile söz konusu dönüşüm ve modifikasy­onların uluslarara­sı standart ve yetkilere sahip hangarlard­a yolcu uçaklarına uygulanmas­ı ve ilgili uçakların alım satım işlerini kapsamasın­ı hedeflerke­n, 2025 yılı itibariyla bu alanın da Alarko'ya ek bir değer yarattığın­a şahit olacağız.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye