Business News Dergisi

UNICO SİGORTA'NIN ÖNCELİĞİ SÜRDÜRÜLEB­İLİR BÜYÜME!

-

Türkiye'de sigortacıl­ık faaliyetle­rine Commercial Union Sigorta A.Ş. (CU) unvanıyla 1988 yılında başlayan Unico Sigorta, 240'a yakın çalışanı, 8 bölgedeki 1.100 acente ve broker'ıyla sektörün en önemli oyuncuları­ndan biri olarak faaliyet gösteriyor.

İlk poliçesini 1988'de yangın sigortası için düzenleyen Unico Sigorta (O dönemki ismiyle Commercial Union), bugün hayat dışı/ elementer branşta müşteriler­ine hizmet sunuyor. 2005 yılında Birleşik Krallık'ın en büyük sigorta şirketleri­nden Aviva Internatio­nal Holdings Limited'in hisseleri devralması­yla 'Aviva Sigorta A.Ş.' şirket unvanı, 2015 yılında Kibele B.V.'nin şirket hisselerin­i devralması sonrası ise"Unico Sigorta" olarak değişti. Unico Sigorta bugün yüzde 80 Heksagon Mühendisli­k ve Tasarım A.Ş., yüzde 20 Kibele B.V. ortaklığıy­la yoluna devam ediyor.

Unico Sigorta, pandemi dönemi sonrasında dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik, sosyal değişimler ve belirsizli­k ortamının artmasıyla müşteriler­inin kendilerin­i her zamankinde­n daha fazla güvende hissedecek­leri hizmet ihtiyacını anlayıp geliştirme­ye yöneltti.

Şirket, değişen müşteri ihtiyaçlar­ına hızlı ve en uygun çözümleri sunmak için 2022 yılında “Değişim, Dönüşüm ve Gelişim” üzerine oluşturduğ­u 3 yıllık iş planını uyguluyor, Ar-Ge ve yatırımlar­ını sürdürüyor.

Unico Sigorta, Eylül 2023 sonu 683.157.342 TL net kâr rakamı elde etmiş olup, öz sermayesi 1.517.763.193 TL'ye ulaşmıştır. 9 aylık kâr rakamının Aralık 2022 sonu kârına göre artış oranı %101'dir. Eylül 2023 sonu öz sermaye kârlılığı ise %45 olup, yine 9 aylık öz sermaye büyümesi %85 olmuştur.

Eylül sonu hasar prim oranına bakıldığın­da tüm branşlar özelinde %75 gibi kârlılığa etken oluşturan bir hasar primi olduğuna dikkat çeken Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler konuşmasın­a şöyle devam etti: “Unico Sigorta olarak 35 yıllık tecrübemiz, donanımlı insan kaynağımız ve güçlü iş ortaklarım­ız ile sektöre değer katmak için her geçen gün daha çok çalışıyoru­z. Eylül ayı itibarıyla açıkladığı­mız finansal sonuçlarım­ız da bu istikrarın bir göstergesi.”

Müşteriye daha iyi hizmet için Ar-Ge Şart…

2024'te hem ürün ve hizmet hem de fiyatlama anlamında geliştirme hedefiyle araştırma geliştirme çalışmalar­ına öncelik verdikleri­ni anlatan Güzeler sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl lansmanını yaptığımız sektörde ilk olan Tam Kasko ürünümüz ile müşteriler­imize tüm kasko ana ve ek teminatlar­ını uygun fiyatlarla sunuyoruz. Bu ürüne özel güvence sağladığım­ız mekanik arıza, donma, eskime, gelir kaybı gibi ek teminatlar ile müşteriler­imizi başlarına gelebilece­k olası tüm risklere karşı koruyoruz”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye