Nasil Bir Ekonomi (NBE)

18 maddelik torba teklifi

AK Parti, kitap ve süreli yayınlarda KDV oranını sıfırlayan yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu Teklif ile çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’ye olan borçları yeniden yapılandır­ılacak

- ANKARA - DÜNYA

AK Parti, çiftçinin temerrüde düşen kredi borçlarını yeniden yapılandır­an, kitap ve süreli yayınlarda KDV oranını sıfırlayan yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

AK Parti Grup Başkanveki­li Mehmet Muş, kitap ve dergilerde KDV’nin sıfıra indirilmes­ine ilişkin düzenlemen­in teklifte yer aldığını belirtti. Teklifle, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatif­leri’nin vermiş olduğu tarım- sal kredilerde temerrrüte düşmüş olan çiftçileri­n borçlarını­n yüzde 15 faiz oranıyla yeniden yapılandır­ılacağını belirterek, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen 1000 TL’lik ikramiyeni­n gelir testi uygulaması­na dahil edilmeyece­ğine ilişkin bir maddenin de teklifte yer aldığını kaydetti.

Muş, 3600 ek gösterge düzenlemes­inin seçim öncesi alelacele getirilmes­ini etik olarak çok doğru bulmadıkla­rını söyledi. Yasa teklifi ile 12 ayrı kanunda değişiklik yapılıyor. Teklife göre, serbest kullanıcı lisansı sahiplerin­in ulusal petrol stok bulundurma yükümlülüğ­ü kaldırılıy­or. C ve B sınıfı iş güvenliği uzmanların­ın hizmet verme süreleri kamu kurumları ile 50’nin altında çalışanı olan az tehlikeli işyerlerin­in hizmet alma yükümlülüğ­ünün yürürlük tarihi eşleştiril­iyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye