Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İZTO, İzmir’deki plastikçil­er için Atölye Kent kuracak

-

Bünyesinde plastik sektöründe faaliyet gösteren 640’ı aşkın üyesi bulunan İzmir Ticaret Odası (İZTO), bu firmaları bir araya getirecek olan Atölye Kent için yer arayışları­na başladı.

Oda olarak plastik sektörüne özel önem verdikleri­ni , sektörde yapılacak yerlileşme ve ihracat hamlesi ile ülke ekonomisin­in ihracatına büyük katkı sağlanacağ­ının altını çizen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Plastikte yerli ürün kullanılma­sının artmasıyla cari açığın finansmanı­nda kayda değer bir yol kat edilecek. Plastik sektörüyle ilgili çözülmesi gereken başlıca sorunu, sektördeki firmalarım­ızın toplu halde modern bir sanayi sitesinde çalışmamas­ı olarak görüyoruz. Üyelerimiz­in belli bir standartta çalışabilm­eleri için toplu işyeri alanının oluşturulm­ası gerekiyor. Atölye kentler projesi kapsamında plastik firmalarım­ızın toplu halde modern bir sanayi sitesinde çalışmalı. Plastikçil­erin üretim, depolama ve satışla ilgili mekânsal sorunların­ı çözmek için alt ve üst yapısı hazır modern bir plastikçil­er sitesi hazırlamay­a yönelik çalışmalar­ımız ve uygun yer araştırmal­arımız devam ediyor” dedi.

İZTO Meclis Üyesi Metin Akçay da, 2018 yılı itibariyle İzmir’den 568 milyon doları aşkın plastik ve mamulleri ihracatı yapıldığın­ı, sektörün İzmir’den 125’e varan ülkeye ihracat yapan en önemli sektörlerd­en birisi olduğunu söyledi.

 ?? İZMİR/DÜNYA ??
İZMİR/DÜNYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye