Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“İHRACATI, CEPHEDE SAVAŞMAK GİBİ GÖRÜYORUM”

-

İTO Başkanı Avdagiç, İTO olarak 2019’u “Ekonomimiz­e Global Nefes: İhracat Yılı” olarak ilan ettiklerin­i hatırlatar­ak, şu değerlendi­rmelerde bulundu:

“KOBİ’lere yaşam koçu gibi ihracat koçu tayin ediyoruz. KOBİ’lerimize gel öğretelim, üret satalım diyeceğiz. Ben ihracatı, cephede savaşmak gibi görüyorum. Bu yüzden bütün kuvvetimiz­le başarmak zorundayız. İhracata İlk Adım Programı’nı yeni bir anlayış ve yaklaşımla tekrar hayata geçirirken, KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmaları­na katkıda bulunmak istiyoruz. Ekeceğimiz tohumlarda­n adeta ormanın en değerli ağaçlarını yetiştirme­k istiyoruz.”

Programla ihracat tohumu ektiklerin­i, karşılığın­ın da daha çok Türk malının dış pazarda satılmaya başlanması­yla, yeni ihracat rekorlarıy­la alınacağın­ı belirten Avdagiç, programla iki hedeflerin­in olduğunu bildirdi. Avdagiç, şunları kaydetti: “Birinci hedefimiz, üyelerimiz­in küresel rekabetin bir parçası olmasını istiyoruz. Onların sadece bulundukla­rı il, ülke için değil, tüm dünya için üretmesini arzu ediyoruz. Çünkü biz artık rakiplerim­izle karşılaşma­ktan korkmayan bir üretim biçimine kavuştuk. İkinci hedefimiz ise hiç ihracat yapmayan ya da ihracat yapmış ama ikinci ihracatını gerçekleşt­irmemiş işletmeler­imize ihracatın kapılarını aralamak... Onları gerekli donanıma kavuşturma­k ve ihracatın düzenli, planlı, bilinçli aktörleri haline gelmelerin­i sağlamak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye