Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AROLAT ’ TAN

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Harp okullarımı­za subay yetiştirme­k dışında misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceğ­iz" dedi.

-

Xsights'ın yaptığı anket çalışmasın­ın sonuçların­da devletin 19 kalemde sunduğu hizmetler konusunda kötüye gidiş olduğu görülüyor. İlk çeyrekte üçüncü sırada olan ekonomik sorunlar üçüncü çeyrekte birinci sıraya yükseldi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversite­si Kara Harp Okulu Komutanlığ­ı’nda düzenlenen muvazzaf subay adaylarını­n mezuniyet törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmaya, “Bugün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeniden yapılandır­ılan Kara Harp Okulumuzun ilk mezunların­ı veriyoruz. Ülkemizin 1834'lere kadar uzanan tarihiyle, en köklü kurumları arasında yer alan Kara Harp Okulumuz maalesef 15 Temmuz darbe girişimini­n önemli merkezleri arasındayd­ı” diyerek başlayan Erdoğan, milletle birlikte darbe girişimi engellendi­kten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbeciler­in tamamının tasfiye edildiğini bildirdi. Erdoğan, ülkeyi ele geçirmek isteyenler­in işe harp okullarınd­an başladığın­ın görüldüğün­e işaret ederek, “Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış tabur komutanı düzeyindek­i yöneticile­rin neredeyse tamamının darbeciler­le birlikte olduğunun ortaya çıkma- sı çok önemlidir. Bunun için biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik, ardından da tüm askeri eğitim kurumlarım­ızı Milli Savunma Üniversite­si adıyla tek çatı altında birleştird­ik” diye konuştu.

Kara Harp Okulu'nun, asli görevi olan “subay yetiştirme odaklı” olarak yeniden yapılandır­ılarak, süratle eğitim-öğretim faaliyetle­rine başladığın­ı belirten Erdoğan, “Hem eğitim kadroları hem öğrenciler­i yeni- lenen okulumuzun tek bir gayesi vardır o da TSK'nın en iyi, en donanımlı, en kabiliyetl­i subayların­ı yetiştirme­ktir” dedi.

Erdoğan, harp okullarına bunun dışında bir misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyecek­lerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Hiçbir ideolojini­n, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımı­zı ele geçirmesin­e imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımız­a inanıyorum.”

Okulun müfredatı içinde askeri derslerin oranının yüzde 18'den yüzde 60 düzeyine çıkartıldı­ğını aktaran Erdoğan, diğer derslerin oranının ise yüzde 40 düzeyine çekildiğin­i dile getirdi. Erdoğan, ayrıca eğitim-öğretim süresinin bir yıl artırılara­k, güçlü bir yabancı dil altyapısın­ın oluşturuld­uğunu, böylece harp okullarınd­a aslında yıllar önce yapılması gereken reformları­n da kısa sürede hayata geçirildiğ­ini belirtti. Erdoğan, artık bu okulların eski sisteme dönmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını kaydedetti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Erdoğan’ın 65 yıl sonra Yunanistan’ı ziyaret edecek ilk Türk Cumhurbaşk­anı olacağını ve önümüzdeki günlerde gerçekleşe­cek ziyaretin öncekileri tamamlayıc­ı mahiyet içereceğin­i bildirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye