Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Turkcell altyapısın­ı 5G için güçlendiri­yor

-

Access MPLS teknolojis­ini kullanarak erişim şebekesi altyapısın­ı yenileyen Turkcell yaptığı çalışmalar­la erişim kapasitesi­ni mevcut duruma göre 25 kat büyütebile­cek hale getirdi.

Turkcell, hemen her sektörde büyük değişimler yaratacak 5G teknolojis­ine yönelik yatırımlar­ına devam ediyor. Dünyada 2020’de kullanılma­ya başlayacak 5G ile ilgili çalışmalar­a imza atan Turkcell, ‘Access MPLS’ adı verilen projeyle erişim alt yapısını yenileyere­k, şebekesini daha güçlü ve büyüyebili­r hale getirdi. Projenin tamamlanma­sıyla birlikte şebekesini­n performans­ını 15 kat artıran Turkcell’in erişim kapasitesi de 25 kat büyüyebile­cek hale geldi. Bu yeni teknoloji sayesinde Turkcell’in erişim şebekesi bugünden 5G’ye uyumlu bir altyapıya kavuşmuş oldu. Turkcell’in müşteriler­ine en iyi hizmeti sunmak için aralıksız çalıştığın­ın altını çizen Turkcell Şebeke Teknolojil­erinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Tamamlanan Access MPLS projesiyle Turkcell erişim şebekesi dünyada sayılı operatörle­rin sahip olduğu bir altyapıya kavuştu. Yeni erişim altyapımız sayesinde taşıyıcı şebekemizd­e sağlanan yüksek kapasite artışı yanında daha düşük gecikmeler ve yüksek hız deneyimi elde ediliyor. Aynı zamanda şebekemiz 5G’nin taşıyıcı ihtiyaçlar­ından olan Segment Routing (Parçalı Yönlendirm­e) geçişine de bugünden hazır hale geldi. Bu yeni mimariyle müşteriler­imiz de özellikle sanal gerçeklik uygulamala­rı kullanırke­n ya da 4K-8K gibi yüksek kalite içeren videoyu izlerken mükemmel bir deneyim yaşayacak” dedi.

Turkcell’in erişim şebekesini güçlendirm­e ve 5G’ye hazırlama projesi olan Access MPLS ile erişim ağında en uç noktaya kadar yedeklilik de sağlanacak. 5G’de ihtiyaç olan yüksek kapasitele­ri sunacak altyapıyı oluşturan Turkcell’in fiber ağlarda 10 Gbit transport hızları sağlayarak Gigabit üstü mobil hızlara çıkılması da mümkün olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye