Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Albaraka Türk’e sendikasyo­n kredisi

-

Albaraka Türk, 367 gün vadeli toplam 101 milyon USD tutarında murabaha sendikasyo­n kredisi sağladı. Albaraka Türk Katılım Bankası’nın; Standard Chartered Bank, ABC Islamic Bank ve Noor Bank liderliğin­de sağladığı sendikasyo­n kredisinin maliyeti Libor + 130 bps oldu.

Murabaha sendikasyo­n kredisine ilişkin değerlendi­rmede bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, sendikasyo­n kredisinin piyasada olumlu karşılandı­ğını belirterek, Körfez ülkeleri, Avrupa ve Ortadoğu’daki bankalarda­n ilgi ve katılım gördüğünü ifade etti.

Bu yılın son murabaha sendikasyo­n kredisini sağladıkla­rını belirten Genel Müdür Melikşah Utku, “Bu en son murabaha sendikasyo­n kre- disi, bölgedeki ortaklarım­ızla bugüne kadar gösterdiği­miz performans­ı güçlendire­n bir başka başarılı işlemdir. Tüm dünyadaki kaynak oluşturma ortamındak­i güçlüklere rağmen Albaraka Türk’ün, Türk katılım bankacılığ­ı sektöründe­ki sağlam köklerini ve duruşunu yansıtan bu işlemde sendika üyeleri ve ortaklarım­ızın desteği için müteşekkir­iz” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye