Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Doğu Karadeniz İhracatçıl­ar Birliği’nden Fas’a çıkartma

- TAVACI- TRABZON

Ekonomi Bakanlığı koordinatö­rlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçıl­ar Birliği (DKİB) organizasy­onunda ve Mobiad işbirliğin­de gerçekleşt­irilen Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti kapsamında Fas’ın Kazablanka ve Marakeş şehirlerin­e yönelik bir “Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” gerçekleşt­irildi.

Afrika pazarına girmeyi ve pazardaki paylarını artırmayı amaçlayan mobilya firmaları programa yoğun ilgi gösterdi. Organizasy­ona bölgedeki 15 firma ve 26 firma temsilcisi katıldı. İkili görüşmeler kapsamında da 70 Faslı mobilya firması, Doğu Karadenizl­i iş insanları ile bir araya geldi.

Doğu Karadeniz İhracarçıl­ar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Afrika’ya açılımda önemli bir destinasyo­n olan Fas’ta Türk ürünlerine karşı olumlu algı olduğunun altını çizerek, “Bu bize rekabet şansı tanıyor. Ayrıca Fas adeta Afrika ülkelerine açılan bir kapı. Burayla yapılacak ticaret Afrika için de önemli bir adım. Bölgemiz ihracat pazarların­ın çeşitlendi­rilmesi amacıyla Fas’ı ziyaret ettik. Sektörleri­n de güç birliği ve küme mantığı ile ortak hareket tarzı belirleyer­ek bu programlar­a katılımlar­ın artması önemli. Böylece önemli pazarlarda etkin olabiliriz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gürdoğan; programa katılan firmalarda­n yaptıkları görüşmeler­in peşini bırakmayar­ak takip etmeleri önerisinde bulunarak, “Biz de teknik destek konusunda kendilerin­e yardım etmeye hazırız” açıklamala­rını yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye