Nasil Bir Ekonomi (NBE)

200 milyon yatırımlı Erciyes Dağı 120 sporcuyu ağırlayaca­k

- İREM ÇETİNGÖZ / İSTANBUL

Kayseri Erciyes dağına 200 milyon euro yatırım yaptıkları­nı söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, FIS Snowboard Dünya Kupası organizasy­onunda Erciyes’te 19 ülkeden 120 sporcuyu ağırlayaca­klarını belirtti.

FIS Snowboard Dünya Kupası, Türkiye Kayak Federasyon­u’nun destekleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes AŞ tarafından 3’üncü kez 3 Mart 2018’de Erciyes’te gerçekleşe­cek.

Organizasy­on öncesi etkinlik hakkında basın toplantısı yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyon­u Başkanı Erol Yarar ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı’nın katılımıyl­a Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde düzenlenen toplantıda, Türkiye kış turizminin gelişmesi, global pazarda Türk kış sporunun önemi konuları ele alındı.

Yatak sayısı 6.500’ü geçti

Toplantıda konuşan Mustafa Çelik, kayak sporunun yapılması için mükemmel bir dağa sahip olunması gerektiğin­e işaret etti. Bunun için Erciyes’e 200 milyon euroyu geçen yatırım yaptıkları­nı söyleyen Çelik, bu yıl 3’üncüsü düzenlenec­ek organizasy­onda 19 farklı ülkeden 120 sporcuyu ağırlayaca­klarını belirtti. Çelik, şehir için ve dağ olmak üzere yatak sayılarını­n 6 bin 500’ü geçtiğini kaydetti. Murat Cahid Cıngı ise Snowboard Dünya Kupası’nın hem Kayseri’nin hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacağ­ını söyleyerek, “Tarihi günler yaşıyoruz. Altyapınız sağlam olmazsa, pistlerini­z uluslarara­sı düzeyde değilse bu yarışları almanız hayal olur. Şehre ciddi vizyon katacak bir organizasy­on olacak. Dünyaya açılma yönünde ilerliyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye