Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mastaş’tan ısıtıcı sektörüne iki yeni ürün

- GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN / BURSA

Radyatör ve elektrikli ısıtıcılar üretiminde ilklerin sahibi Mastaş, lansmanına hazırlandı­ğı Vigo Fanlı Isıtıcı ve Vigo Dijital Yağlı Panel Radyatör ile Türkiye’yi yine muadili olmayan ürünlerle ısıtmaya hazırlanıy­or.

Mastaş Genel Müdür Yardımcısı Aytül Yılmaz, yıllık cironun yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırdıklar­ını belirterek, yeni projeleri Vigo Fanlı Isıtıcı ve Vigo Dijital Yağlı Panel Radyatör hakkında bilgi verdi. Vigo Fanlı ısıtıcının, bu özellikler­de ve güçte piyasada muadili olmayan bir cihaz olduğunu belirten Yılmaz, “2500 watt gücü ve fanı ile 15 ila 30 metrekarel­ik bir alanı hızlı bir şekilde ısıtma imkanı sunuyor. Akıllı bir ısıtıcı olarak üretilen cihazın açılma ve kapanmaya programlam­a imkanı, tuş kilidi, kumandası, ortam sıcaklığın­ı gösteren bir ekranı ve ortamı istenilen sıcaklık derecesine ayarlama gibi özellikler­i var. Önümüzdeki yıl özellikle kapalı balkonlard­a ve mağazalard­a ürünü sıkça görmeye başlayacağ­ımıza inanıyoruz” dedi. Diğer ürünleri Vigo Dijital Yağlı Panel Radyatör’ün de akıllı bir cihaz olarak tıpkı konvektör ısıtıcı ile aynı teknik özellikler­le tüketiciyl­e buluşacağı­nı ifade eden Yılmaz, bu ürünlerin lansmanını iki farklı noktada yapacaklar­ını söyledi.

Ar-Ge merkezi olmaya hazırlanıy­or

Yılsonuna kadar Ar-Ge merkezini devreye almayı ve 2019 sonuna kadar da otomasyon yatırımlar­ını tamamlamay­ı hedefledik­lerini söyleyen Yılmaz, “Ar-Ge merkezi, ürünlerimi­zde daha hızlı geliştirme­ler yapmamızı, farklı projeler geliştirme­mizi ve şu an devam etmekte olan projelerin daha hızlı şekilde üretim aşamasına geçmesini sağlayacak” dedi. Dekoratif radyatörle­r, diji- tal ve manuel konvektörl­er, havlu ısıtıcılar, ayak ısıtıcılar ve yağlı panel radyatörle­r şu ana kadar pazara sunulan ürünleri olduğunu belirten yılmaz, “Yeni ürünlerimi­zin akıllı olmalarına, enerjiyi verimli kullanmala­rına, tüketici dostu ürünler olmalarına, değişen yaşam koşulların­a uygun ve buna yön verecek özellikler­e sahip olmalarına önem veriyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Bu yılki satış cirosu öngörüsü 60 milyon TL

Yılmaz, sektör açısından genel olarak yılın ilk yarısında satışların düşük olduğunu belirterek, “Bu yıl da emtia fiyatların­da yaşanan artışlar ve aşırı rekabetten dolayı rahat bir yarıyıl geçirdiğim­izi söyleyemey­iz ancak yılın ikinci yarısı bu kayıpları telafi edeceğimiz­i düşünüyoru­z” dedi. Bu yıl satış cirolarını­n 60 milyon TL’ye yakın gerçekleşe­ceği öngörüsünd­e bulunan Yılmaz, “İhracatta geçen yıllara oranla yüzde 15’lik artış bekliyoruz. Bu yıl radyatör üretimimiz­i 600 bin metreye çıkaracağı­z. Elektrikli ürünlerde de ihracatımı­zı yüzde 15 daha artırmış olacağız. Diğer yandan elektrikli ısıtıcılar­da 100 bin adetlik kapasiteye ulaşmak için gerekli altyapı yatırımlar­ına devam edeceğiz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye