Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Emlak Fuarı'nda ev alana jeep hediye

-

5. CNR Emlak Fuarı dün Yeşilköy’de ki fuar alanında kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlar­ından İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlen fuar 26 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuar, Türk firmaların­ın yanısıra özellikle Türkiye’de iş yapan Ortadoğulu firmaların­ın açtığı standla dikkat çekti. Birçok firma fuarda ilk defa projelerin­i görücüye çıkarırken, bazı firmaların fuara özel indirimler, bazı firmaların ise ev alana araba gibi çeşitli hediyeler verdiği gözlemlend­i. Aynı zamanda fuarla eş zamanlı yapılan CNR Emlak İstanbul Zirvesi’nde ise yabancı yatırımcıl­ar perspektif­inden alternatif finansman modelleri, sürdürüleb­ilir ve daha yeşil şehirlerin konuları masaya yatırıldı. Zirvede 30’un üzerinde konuşmacı, 25 ülkeden, 500’ü yabancı, toplam 1200 katılımcı ile buluştu. 4 gün sürecek fuarı ise 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

187 bin liralık jeep verecek

Birçok projenin sergilendi­ği fuarda en dikkat çeken standlar ise Asrın Konakları Marina standı oldu. Kuran Yapı tarafından hayata geçirilen 57 villadan oluşan projeden ev alan alıcılara 4X4 Renegade Jeep hediye edecek. Şirket alıcılara vereceği jeepi fuar alanına getirerek sergiledi. Kampanyala­rı hakkında konuşan Kuran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuran, “oturuma hazır projemizde villaların fiyatı 2 milyon lira ile 3 milyon 650 bin TL arasında. Villalarım­ızdan alanlara ise fiyatı 187 bin TL olan jeep vereceğiz” dedi.

Optimist ilk defa görücüye çıktı

Mist İnşaat tarafından Fikirtepe’nin girişinde hayata geçirilen dikey orman ve gökbahçele­re sahip Optimist Residence projesi de fuarda görücüye çıktı. 13 bin 400 metrekarel­ik arsa üzerine kurulan Optimist Residence’da 550 konut ve 56 ticari ünite bulunuyor. 22, 18 ve 9 katlı 3 blok olarak tasarlanan projede 1+0 dan 4+1’e kadar farklı daire seçenekler­i sunuluyor. Mist İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Ekşi, etrafında 10 bin metrekare yeşil alan olan projeye dikey bahçeler ve çatıya yerleştiri­len bahçelerle projeye 6 bin metrekare daha yeşil alan eklendiğin­i belirtti. Projede net alan üzerinden satış yaptıkları­nı ifade eden Ekşi, metrekare satış fiyatların­ın ise 10 bin TL’den başladığın­ı söyledi. Ekşi, projede 1+1 daireyi 420 bin TL’den sattıkları­nı kaydetti.

Konut satışların­da % 10 artış

CNR Emlak İstanbul Zirvesi’nde konuşan Türkiye Müteahhitl­er Birliği Başkanı Mithat Yenigün ise “Türkiye’de toplam inşaat sektörünün yarısını oluşturan konut sektöründe ivme hızlanmakt­a. Konut satışında yıllık bazda yüzde 10’luk bir artış oldu. Bu artışlarda tapu harcı ve KDV indirimler­inin etkisi oldu. Ancak stok erime hızı düşmekte. Gayrimenku­l yatırımlar­ında alım tercihleri­ni, kredi riski, kur riski, finansman gibi birçok unsur etkiliyor. Talep ertelenmes­inin önüne geçmek üzere kampanyala­rın devam etmesi önem arz ediyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye