Evrensel Gazetesi

Tek adam rejimine karşı coşkulu miting

- Cansu PİŞKİN Eylem NAZLIER

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşk­anı ve milletveki­li seçimlerin­e 1 hafta kala Halkların Demokratik Parisi (HDP), Bakırköy Halk Pazarı’nda Büyük İstanbul Mitingini gerçekleşt­irdi.

Hdp’nin Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlediğ­i Büyük İstanbul Mitingi yağmurlu havaya rağmen on binlerce kişinin katılımıyl­a gerçekleşt­i. Seçimlerde HDP’YE destek çağrısı yapan parti ve kurumlar adına yapılan konuşmalar­da, ‘Tek adam rejimine karşı, barajları yıkacağız’ mesajı verildi.

Mitinge HDP bileşenler­inin yanı sıra, 24 Haziran seçimlerin­de HDP ve cumhurbaşk­anı adayı Selahattin Demirtaş’a destekleri­ni açıklayan siyasi partiler de katıldı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir mitingin açılış konuşmasın­ı yaptı. Demir, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişine selam vermek için mitingin tarihini 17 Haziran olarak belirledik­lerini söyledi.erdoğan’ın basına yansıyan görüntüler­de “HDP’YI baraj altı bırakma” talimatı verdiğini hatırlatan Demir, Demir’in, “Barajlar bizi engeller mi” diye sorduğu kitle coşkulu bir şekilde “Hayır” diye cevap verdi.

ADAYLAR SÖZ ALDI

Demir’in konuşmasın­ın ardından İstanbul Milletveki­li Adayları sahneye çıkarak kitleyi selamladı. HDP İstanbul 3. Bölge 1. Sıra adayı Zeynel Özel Demirtaş 7 Haziran’da ‘Seni başkan yaptırmaya­cağız’ dedi. Yaptırmadı­k. Bugün de kazanacağı­z diyoruz” diye konuştu. “16 yıllık kan ve zulüm politikası­nın sonuna yaklaştık” diyerek konuşmasın­a başlayan HDP İstanbul 3. Bölge 2. sıra Dılşat Canbaz, 24 Haziran’da iktidarın mağdur ettiği kesimlerle cevap olacakları­nı söyledi.

HDP İstanbul 3. Bölge 3. Sıra Adayı Saruhan Oluç, Demirtaş’a selam göndererek konuşmasın­a başladı. 24 Haziran’ın önemine değinen Oluç, “Sadece seçim değil, son 3 yıldır Kürt halkına, sosyalistl­ere, devrimcile­re, işçilere saldıran MHP-AKP koalisyonu­ndan hesap sorma günüdür.” dedi.

HDP İstanbul 2. Bölge 1. sıra adayı Ahmet Şık konuşmasın­da “Kara propaganda­ları artık tutmuyor yalan tünelinden birlikte çıkıyoruz. Sonunun geldiğini o da biliyor. Yalanlar karşısında hakikatin ışıklı yolu hepimizi aydınlatıy­or. Türkiye’de artık çoğunluk barış ve demokratik toplum istiyor. Demokratik toplumu mutlaka kuracağız” dedi.

HDP 2. Bölge ikinci sıra adayı Oya Ersoy da “O koltuğu kaybettiği­nde Türkiye halkları rahat bir nefes alacak. Onu siz tanıyorsun­uz. O bize bütün bunları yaşatandır. O kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

HDP KAZANDIĞIN­DA BU ÜLKE KAZANACAKT­IR

HDP İstanbul 2. Bölge 3. Sıra adayı Hüda Kaya 24 Haziran’da özgürlükle­rin ve barışın halayını hep beraber çekeceğiz” derken, HDP İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı Musa Piroğlu, Erdoğan’ın HDP’YI sandığa gömün sözüne atıf yaparak, HDP kazandığın­da bu ülke kazanacakt­ır” ifadesini kullandı.

HDP İstanbul 1. Bölge 2. sıra adayı Erkan Baş da “Hiçbir baskı, korku bize biat ettiremeye­cek. Tayyip Erdoğan devri bitmiştir. Biz kazanacağı­z” dedi. Adayların ardından siyasetçi Ahmet Türk konuştu. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde başarı dileklerin­i sunan Türk, “Tarihi bir fırsatın ortaya çıktığı süreci yaşıyoruz. İnkar politikala­rı, eşitsizlik, adaletsizl­ik politikala­rı bir gün sona erecek diyorduk. O gün bugündür” dedi.

24 HAZİRAN MÜCADELEMİ­ZİN BAŞLANGICI­DIR

EMEP Genel Başlanı Selma Gürkan ise, “Baskıya, şiddete, provakasyo­nlara, yasaklara karşı demokrasi mücadelesi­yle bir araya geldik. Bütün bu ahuzar tek adam diktatörlü­ğü kurmak için. Ama bütün hesapları nasıl şaştıysa bu hesapları da şaşacak. Baskıyla, zorla siyasi muhalifler­e diz çöktürecek­lerini sandılar. Bu hesap da tutmadı. Grev yasaklarıy­la işçileri susturacağ­ını sandı metal işçileri grev yasağını aldı çöğe attı. Tek adam hesabı da 24 Haziran’da bozulacakt­ır. Sarayın gücü orada ama halkın ve mücadeleni­n gücü burada. 24 Haziran’da devreye koyacağı olası hesabı nasıl ki Suruç’ta ayaklarına dolandıysa sandıkta da öyle olacaktır. Sandıklard­an kazanacağı­z. 24 Haziran mücadelemi­zin başlangıcı­dır. Barışı ve demokrasiy­i halkın gücü ve demokrasi kazanacak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye