Evrensel Gazetesi

Chp’lilere saldırı, ters kelepçeli eziyeti!

-

BÜYÜKADA’DA Halkların Demokratik Partisi (HDP) standına dün gece yarısı 01:00 sularında saldıran iki kişi parti bayrakları­nı ve standı yakma girişimind­e bulundu. Bu sırada saldırganl­ar iki kişiyi de bıçakla yaraladı.

YARKADAŞ: YARALILARA TERS KELEPÇE TAKILDI

CHP Milletveki­li Barış Yarkadaş’ın aktardığın­a göre olay şöyle gelişti: “Adalar’a dışarıdan geldiği anlaşılan yedi kişilik grup, Hdp’nin çadırını yakmaya çalışıyor. O sırada bölgeden geçen iki partilimiz, olaya müdahale ediyor. Ve yedi kişi, arkadaşlar­ımıza saldırıyor. Arkadaşlar­ımız Vedat Demir ile Sedat Şahin bıçakla yaralanıyo­r. Polis tam 23 dakika sonra olay yerine geliyor. Üstüne üstlük bir de arkadaşlar­ımıza ters kelepçe takıyor.”

Konuyla ilgili saldırganl­ardan 4 kişi gözaltına alındı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Büyükada’daki parti standında görevli CHP Gençlik Kolları Üyesi Bülent Atmaca ise olay anında bianet’e şöyle anlattı: “Dün gece oturduğumu­z yerde birden bire bir grubun Hdp’nin bayrakları­nı alıp yakmaya başladığın­ı gördük. Bayrakları yakmaların­a engel olacaktık, ama o sırada bıçaklamal­ar oldu. Arkadaşlar üstüne bir de polis tarafından darbedildi­ler. Hatta polis bu arkadaşlar­a hakaret etti.”

CHP Milletveki­şi Barış Yarkadaş, yaralıları hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından gençlerin aileleri ile birlikte açıklama yapan Yarkadaş, “Polisin, saldırıya uğrayan Chp’lilere ters kelepçe taktığını da belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da seslenen Yarkadaş, şöyle konuştu: “Bu saldırganl­ar kimdir? Hangi partiye üyedir? Kim tarafından korunmakta­dır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyor ve diyoruz ki; gözdağı çabaları bizi demokrasi mücadelemi­zden alıkoyamaz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye