Evrensel Gazetesi

Gazeteci Toker’in davası 6 Aralık’a ertelendi

-

CUMHURİYET Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’in köşe yazıları hakkında Bayburt Grubuna ait iki şirketin açtığı toplam 3 milyon Tl’lik iki tazminat davasından biri görüldü. Toker’in “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” yazısı hakkında açılan davanın ilk duruşmasın­da, delillerin sunulması için dava 6 Aralık’a ertelendi.

Bayburt Grubuna ait Agrobay Seracılık ve Şenbay Madencilik firmaları “Ticari itibarları­nın sarsıldığı” gerekçesiy­le Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’e iki köşe yazısı hakkında dava açtı. İki şirketin de 1.5 milyon Tl’lik açtığı iki manevi tazminat davasına konu olan köşe yazılarınd­a, milyar dolarlık kamu ihalelerin­i alan Bayburt Grubunun iktidarla olan ilişkileri ele alınıyor. Çiğdem Toker’in “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” başlıklı köşe yazısı hakkında açılan davanın ilk duruşması, dün Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesin­de görüldü.

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Sınır Tanımayan Gazetecile­r (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve çok sayıda gazetecini­n takip ettiği duruşmada, davacı Agrobay Seracılık şirketinin avukatı kanıtları sunmak için ek süre istedi. Toker’in avukatı da delillerin sunulması için ek süre istedi ve davanın reddini talep etti. Çiğdem Toker davaya konu edilen yazının ifade özgürlüğü sınırları içinde kaleme alınmış bir yazı olduğunu dile getirdi. Hakim davayı 6 Aralık 2018 tarihine erteledi. Hakim duruşma sonunda “Elimizde derdest bin dosya var” diyerek yakındı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye