Evrensel Gazetesi

Kriz masaları kuruldu avukatlar görevlendi­rildi

-

Seçimlere sayılı günler kala, bir taraftan sandık güvenliği için hummalı çalışmalar yapılıyor, kriz masaları kuruluyor, iletişim ağları örülüyor. Okullara avukatlar görevlendi­riliyor. Öte yandan sandık görevliler­ine dönük baskı da sürüyor. Bir çok ilde yapılan ev baskınları­nda aralarında HDP ve DBP PM üyelerinin ve HDP’LI sandık görevlerin­in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sandık güvenliği için çalışmalar da hız kazandı. HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Kenan Maçoğlu, 24 Haziran seçimlerim­e dair sandık güvenliği noktasında hummalı bir çalışma yürüttükle­rini söyledi. Örgütlü bulundukla­rı tüm il ve ilçelerde seçim kriz masası oluşturduk­larını ve bu komisyonla­rda en az bir hukukçu bulunduğun­u belirten Maçoğlu, HDP Genel Merkezinde de bir kriz merkezinin oluştuğunu ve tüm ihlallerin de bu merkezde toplanacağ­ını ifade etti. Maçoğlu, bölge illeriyle birlikte 41 ilde avukat örgütlülüğ­ünü sağladıkla­rını belirtti.

Seçim günü görevli avukatları­n okul okul gezeceğini, gerekli görüşme ve itirazları­n avukatlar eşliğinde yapılmasın­ı sağlayacak­larını dile getiren Maçoğlu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde ise Adil Seçim Platformu, Oy ve Ötesi, Sensiz Olmaz Hareketi gibi inisiyatif­lerle ortaklaşa hareket edecekleri­ni söyledi.

İSTANBUL’DA HER OKULDA BİR AVUKAT

İstanbul’da 24 Haziran seçimlerin­de sandık güvenliği için avukatlar seferber olacak. Siyasi parti, sivil toplum ve hukuk örgütleri ile barodan avukatlar, İstanbul’daki tüm okullarda görev alacak. Her okula en az bir avukat görevlendi­rilecek.

HDP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Arzu Kayaoğlu da İstanbul’a ilişkin bilgi verdi. İstanbul’un 39 ilçesindek­i tüm okullarda en az bir avukatın görev alacağını vurgulayan Kaya, “İlk defa her seçmenin polis çağırabilm­e, 155’i arama hakkını kullanarak, sandık başına polis çağırma durumu olabilecek. Bu, aslında oy verme esnalarınd­a ortamı germe, provoke etme ihtimalini de güçlendiri­yor. Her seçimde çok çok önemliydi sandık güvenliği; ama bu seçim Türkiye’nin geleceğini belirleyeb­ilecek bir seçim. Bu açıdan biz avukatlar olarak da elimizden geleni yapmaya çalışacağı­z” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye