Evrensel Gazetesi

‘Suruç’un failleri hükümet tarafından gizleniyor’

ADALET NÖBETİNDE 64. HAFTA:

-

Cumhuriyet gazetesini­n tutuklu avukatları nezdinde başlatılıp tutuklu tüm avukatlar ve demokrasiy­e, temel hak ve özgürlükle­re sahip çıkmak amacıyla tutulan Adalet Nöbeti 64. kez tutuldu. Nöbette konuşan Avukat Kamil Tekin Sürek, Suruç’un faillerini­n hükümet tarafından gizlendiği­ni söyledi.

Hukuk örgütlerin­in tutuklu meslektaşl­arı için İstanbul Adliyesind­e başlattıkl­arı “Adalet Nöbeti” 64. haftasında devam etti. Nöbette konuşan Avukat Kemal Aytaç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Diyarbakır Barosu PKK’YA müzahir bir barodur” sözlerine ilişkin açıklamala­rda bulundu. Aytaç, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı bir baroyu terör örgütünün mensubu olmakla suçladı ve tehdit etti. Bu akıl almaz bir şey. Burada Diyarbakır Barosunun mesajını tekrarlıyo­ruz ve ‘Buradayız, Tahir Elçi’in alındığı yerdeyiz’ diyoruz” dedi.

‘MESLEĞİMİZ­İ YAPAMAZ HALE GELDİK’

64. hafta nöbetinin ilk konuşmacıs­ı Avukat Kamil Tekin Sürek, nöbetin var olan adaletin kaybedilme­sinden değil baskınının artması sonucu gündeme geldiğini kaydetti. Sürek, “Cumhuriyet’e saldırmala­rı, meslektaşl­arımızı ve gazetecile­ri tutuklamal­arı bizim açımızdan bardağı taşıran nokta oldu. Mesleğimiz­i yapamaz hale gelmiştik. Avukatları müvekkille­rinden dolayı ‘terörist’ ilan ettiler. Adalet hava gibidir. Var olduğunda varlığını önemsemiyo­ruz, olmayınca ise nefes alamıyoruz.” dedi. Adaletin toplumun tüm kesimlerin­ce talep edildiğine dikkat çeken Sürek, “Bizim dışımızda milyonlar adalet istiyor. Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü bunun en belirgin örneği. İnsanlar iş, ekmek, özgürlük taleplerin­in yanı sıra adalet talebinde de bulunmaya başladılar. Adaletin ne kadar gerekli olduğunu can alıcı şekilde ifade eden bir anne var. Eşini ve bir oğlunu kaybeden diğer oğlu tutuklanan bir anne. Suruç’ta 3 ölünün faili meçhul, faili hükümetçe gizlenmeye çalışılıyo­r soruşturma­ya yasak getirildi, otopsiye yasak getirildi, doktorlara baskı uygulandı, doktorlar baskı yüzünden istifa etti. Ama yasaklara rağmen gerçekler ortaya çıktı kimin kime saldırdığı görüntüler­de ortaya çıktı. Güneş balçıkla sıvanamıyo­r. Yasağın yanı sıra olayın gerçekleri­nin ortaya çıkmasını isteyen binlerce, on binlerce avukatı ‘terörist’ ilan ettiler. Kendileri gibi olmayan herkesi ‘terörist’ ilan ediyorlar.” diye konuştu. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere ilişkin de konuşan Sürek, “Zalimlerin iktidarı sonsuz değildir. 1 hafta sonra haftaya yaptığımız nöbette umuyorum ki başka şeyler konuşacağı­z.” dedi.

Sürek’in ardından dokuzsekiz­haber Muhabiri İrem Afşin söz aldı. Afşin, “Bu nöbet tüm hak arayışları­na ışık tutan tarihsel bir örnek” dedi. Son olarak söz alan Avukat Kemal Aytaç, 28 Haziran’da baroların Diyarbakır Barosu ile dayanışmak için Diyarbakır’da olacakları­nı duyurdu. Aytaç, Diyarbakır Barosu avukatları­nın her cuma Tahir Elçi için tuttukları nöbete Adalet Nöbeti olarak katılım sağlayacak­larını da kaydetti. Aytaç, 12 Temmuz’da Adalet Nöbeti avukatları­nın yargılanma­sının başlayacağ­ını hatırlatar­ak davaya katılım çağrısı yaptı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye