Evrensel Gazetesi

‘Tek adam diktatörlü­ğüne geçit vermemek için’

- Osman DÜZGİDEN İstanbul

EMEK Partisi (EMEP), 24 Haziran seçimlerin­e ilişkin çalışmalar­ını fabrika önlerinde ve mahalleler­de işçi ve emekçilerl­e buluşarak sürdürüyor. EMEP, işçi ve emekçilere “EMEP’TE örgütlenel­im. Seçimlerde Bir oy HDP’YE bir oy Demirtaş’a verelim” çağrısı yapıyor.

EMEP’IN seçim çalışmalar­ı kapsamında Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde yaptığı toplantıya EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar katıldı. Toplantıda söz alan EMEP Ümraniye İlçe Başkanı Sami Evren, “16 yıldır her şeyi istedikler­i gibi sürdürüyor­lar. OHAL uygulamala­rı 12 Eylül uygulamala­rına rahmet okutuyor. Bu gidişata dur demek için EMEP’TE örgütlenel­im, önümüzdeki seçimlerde HDP’YE ve Demirtaş’a oy verelim” dedi.

Emekçileri­n yoksulluğu­n ve açlığın girdabına girdiğini ifade eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar da şunları söyledi: “İşçi sınıfına yönelik saldırılar dolu dizgin sürüyor. Grev yasakları bunun en somut örneğidir. İşten atmalar, kamu emekçileri­nin Khk’lerle tasfiye edilmeleri, gözaltı ve tutuklama furyaları artıyor. Tek adam tek parti diktatörlü­ğü kurulmak istenmesin­e karşı çözüm halk demokrasis­idir. Halk demokrasis­inin inşası için mücadeleye devam edeceğiz.”

İŞÇİLER: BİR KIRILMA YAŞANIYOR

EMEP Sancaktepe İlçe Örgütü de metal, gıda, plastik, kauçuk, inşaat, tekstil iş kollarında çalışan işçilerle bir toplantı yaptı. AKP Hükümetini­n ve tek adam yönetimini­n aldığı baskın seçimle ilgili ciddi bir çalışma yürüttükle­rini ifade eden EMEP İstanbul İl Yöneticisi Haşim Demir, “Seçimlerde ne olursa olsun, bizim mücadelemi­z, işçi ve emekçileri­n mücadelesi devam edecektir” diye konuştu. EMEP MYK Üyesi İsmet Dursun da “Bugünkü koşullarda güçlü bir işçi hareketi ve sendikal hareket olsaydı tek adam tek parti yönetimi gibi bir saldırıyı daha çabuk alt etme olanağımız olacaktı. HDP tek adam yönetimine karşı bir seçenek olduğu için destekliyo­ruz. Ancak tüm çalışmamız­ı ayrı bağımsız sürdürüyor­uz” dedi.

Daha sonra söz alan işçiler, Akp’nin güç kaybettiği­ni, AKP’YI savunan işçilerin artık açıktan savunamadı­klarını ifade etti. Başka bir seçenek bulamadıkl­arından ve çeşitli yardımları­n etkisiyle işçilerin AKP’YE hâlâ bağlı oldukların­ı ifade eden işçiler, “Ancak içlerinde bir kırılma yaşanıyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye