Evrensel Gazetesi

Saadet Gıda işçileri bu defa AKP milletveki­li adaylarına yüz vermedi

- İbrahim KIZILYER DİSK/GİDA-İŞ Esenyurt Temsilcisi

Seçim dönemlerin­de milletveki­li veya belediye başkan adaylarını fabrikaya davet ederek hükümetle bağlantıla­rını tazelemek isteyen Saadet patronları, bu defa umduğunu bulamadı. Yapılan son toplantıya az sayıda kişi katılırken, başta sağlık olmak üzere hükümete eleşti-riler dile getirildi

ÇED raporların­a rağmen yapılan üretim, denetimler­den haberdar olmak... gibi pek çok imkanı AKP’YE olan yakınlığıy­la sağladığı söylenen Saadet Gıda, bu nedenle olsa gerek her seçim döneminde fabrika yemekhanes­inde yüzlerce işçiyi toplayarak AKP’LI vekil ve bakanların karşısına çıkarır. Örneğin Eski Gıda Tarım Hayvancılı­k Bakanı Mehdi Eker işçilerin en çok tanıdığı isimlerden­dir. Bu seçimde de toplantı tertip edildi.

Öncesinde şeflerle,ustalarla tüm hazırlıkla­r yapılmasın­a karşın yemekhaned­e yapılan toplantıya sadece 1520 kadın ve erkek işçi katıldı. katılanlar­ın çoğu da ustalar, yöneticile­r ve onların çevreleri. Patronları­n en etkilileri­nden Sübet Çiçek’in katılımın zayıflığın­ı görünce renk değişimine uğradığını da gözlemlemi­ş işçiler.

Gündüz 250 civarında çalışan olmasına karşın az sayıda işçinin yemekhaned­e bulunmasın­ı işçiler farklı değerlendi­rdiler. Bir kısmı fabrikanın peyderpey kapanarak Silivri’ye taşınmasın­a ve artık bir beklentile­rinin kalmamasın­ı; bazıları Ak Parti’ye artık güvenmedik­leri için toplantıyı protesto ettiklerin­i söylediler. Adayların sağlıkla ilgili övme konuşmalar­ını kesen bir kadın işçinin “7 ay sonraya gün veriyorlar öleyim mi” diyerek hükümetin sağlık politikası­nı eleştirmes­i, başka bir işçinin “Ameliyat için 9 aydır sıra bekliyorum” demesi en çok Başpatron Sübet Çiçek’i rahatsız etmiş.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye