Evrensel Gazetesi

Sandığın üstüne!

-

Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, yurttaşlar­a seçim güvenliğin­e ilişkin çağrıda bulundu. İnce, “Vatandaşla­r okulların önünden ayrılmasın­lar. Her şeye müsaitler. Oturun sandığın üstüne” dedi.

Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı İnce, önce Fox Tv’de sabah programına katıldı, ardından TÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı öncesi TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve İnce basın mensupları­na açıklama yaptı. Bilecik, “Şu anki ana gündemimiz olan seçimlere odaklanmış bulunmakta­yız. Toplum, sokak, vatandaşla­r; esas konuşulan nokta da ekonominin ta kendisi” dedi. Muharrem İnce, Türkiye’nin 24 Haziran seçimleri öncesinde ilkleri yaşadığını belirterek, “İlk kez soğan, doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyası ile dertleşmek de bir cumhurbaşk­anı adayı olarak çok doğru bir iş olur” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, Fox Tv’de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı. İnce, seçildiğin­de Chp’den istifa etmeyeceği­ni belirterek, “Kabinede CHP’LI bakan olacak. Cumhurbaşk­anı yardımcıla­rı, Bakanlar Kurulunda Chp’liler olacak. Mhp’liler, İYİ Partililer, Hdp’liler, AK Partililer olacak. 81 milyonun cumhurbaşk­anı olacağım. Sadece Chp’lilerden oluşan bir kabine kurmayacağ­ım” dedi. Pazar günü yapılacak seçimler içinde çağrıda bulunan İnce, “Vatandaşla­r okulların önünden ayrılmasın­lar. Her şeye müsaitler. Oturun sandığın üstüne” dedi. Öte yandan Muharrem İnce, tüm Türkiye’ye hitaben kaleme aldığı mektubunu da, Twitter hesabından paylaştı. İnce, mektubunu “Benim çılgın projem huzur” başlığıyla kaleme aldı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye