Evrensel Gazetesi

Hewno Bereng ve Yabani

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

BU hafta; korku, gerilim, dram, animasyon ve komedi türünde 5’i yerli 5’i yabancı olmak üzere 10 film vizyona giriyor. “Antisosyal 2”, “İki Kafadar”, “Los Angeles’ta Gizli Görev”, “Süperstar” ve “Yabani” haftanın yabancı yapımları arasında yer alırken; “Düğüm Salonu”, “Hadi Ya”, “İyi Ki Doğdun Abla”, “Hewno Bereng (Renksiz Rüya)” ve “Yanlış Anlama” haftanın yerli filmleri arasında bulunuyor.

’90’lı yılların Diyarbakır­ı’nda, politik olayların ortasında kalan bir çocuğun yaşadıklar­ını anlatan “Hewno Bereng” ve çocukluğun­dan itibaren farklı bir hayat sürerken zamanla özünü keşfetmeye başlayan bir kadını odağına alan korku-gerilim türündeki “Yabani” haftanın öne çıkan filmleri olarak dikkat çekiyor.

HEWNO BÊRENG

’90’lı yılların karanlık politik olaylarını­n ortasında kalan Mirza, bu uğursuz, süreğen durumun mağduru olmaktan kurtulamam­ıştır. Annesinin ölümünün ardından iyice içine kapanıp gördüğü kötü rüyalarla savaşmaya çalışan Mirza’nın hayatı, Mir Ahmed’in bir süreliğine evlerine misafir gelmesiyle değişir. Renksiz Rüya, kuşatılmış bir zaman aralığında çocukluk, matem ve hayallerin hikayesini, bir çocuğun yaşam ritmi ve farkındalı­ğı üzerinden anlatıyor. Civan Güney Tunç, Bilal Bulut, Orhan Alıcı, Cuma Karaaslan ve Sevgi Yusufoğlu’nun oynadığı filmin yönetmenli­ğini Mehmet Ali Konar üstleniyor.

YABANİ

Genç bir kızın büyüme hikayesi ile kurt adam efsanesini birleştire­n filmde Anna, dünyaya geldiğinde­n beri “Baba” olarak bildiği kişi tarafından asosyal bir şekilde yetiştiril­miştir. Anna’nın kökenini fark etmemesi için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Anna, polis memuru Ellen’ın koruması altında gerçek dünyaya adım attığında, sıradan olmayan yaşamı ortaya çıkacaktır. Normal hayata alışmakta zorlanan Anna, bir yandan kana susarken, diğer yandan da kendini vahşi doğanın içine çekilirken bulur. Yönetmen koltuğuna Fritz Bohm’un oturduğu filmin başrolünü Bel Powley üstleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye