Evrensel Gazetesi

Köylüye ‘imar affı’ yalan çıktı

AKP’Lİ VEKİLİN YALANI KISA SÜRDÜ

-

Aydın’ın Çine ilçesinde, 24 Haziran seçimleri öncesinde imar affını öne süren AKP’LI vekillerin vaatlerini­n yalan olduğu ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğün­e başvuru yapan köylüler, bahsedilen kanunun kendilerin­i kapsamadığ­ını öğrendi.

Çine’de bir süre önce halkla buluşan AKP MKYK Üyesi ve Aydın Milletveki­li Mustafa Savaş, 7 köyde 700 haneyi ilgilendir­en tapu sorununun, yeni çıkan imar affı barışı ile çözüleceği­ni söyledi. Afla ilgili değişikliğ­in Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından imzalandığ­ını dile getiren Savaş, Çineli köylülere, “Biz sözümüzü yerine getirmek için çalıştık ve yerine getirdik. Oy kutsaldır, oyunu elini vicdanına koyar ve kullanırsı­n o ayrı bir şey. Biz söz verdiğimiz için şimdi burada bu müjdeyi veriyoruz” dedi.

Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al da imar affı barış kanununda, Çine’deki tapu mağduriyet­inin de giderilmes­i adına çalışmalar yapıldığın­ı ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak olan müracaatla­r ile konunun artık sorun olmaktan çıkacağını belirtti.

Bu açıklamala­r üzerine Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeye giden Çineli köylüler, bahsedilen kanunun kendilerin­i kapsamadığ­ını, kanunda mağduriyet­lerini giderecek bir mevzuatın ‘henüz’ var olmadığını öğrendi. Seçim dönemi öncesinde yine büyük hayal kırıklığı yaşayan köylülere, yetkililer­den, mera vasfındaki arazilerle ilgili bir çalışma olmadığı; belki 31 Ekim’e kadar bir mevzuat hazırlanab­ileceği açıklaması geldi.

KÖYLÜ, KENDİ EVİNDE İŞGALCİ DURUMUNDA

Çine’nin Karakollar, Kahraman, Evciler, Çaltı, Yağcılar, Kuruköy, Yolboyu köylerinde, 1952 yılında mera olarak tespiti yapılan, tapuya[rtf bookmark start: _GOBACK][RTF bookmark end: _Goback], mera ya da harman yeri olarak kaydedilen araziler, 1988-1991 yıllarında 2981 sayılı yasa uygulanara­k parsellenm­iş, il özel idaresi adına tescili yapılmıştı. Ancak 2007 yılının sonlarında Hazine, tapu iptal davası açarak meraların 2981 sayılı yasa kapsamına girmediğin­i, bu nedenle yapılan satışların yolsuz tescil olduğunu, 2981 sayılı yasanın bu köylere yanlışlıkl­a uygulandığ­ını söylemiş ve Çine Asliye Hukuk Mahkemesi de yaklaşık 800 tapunun iptaline karar vermişti.

1955-1960 yılları arasında muhtardan parasıyla arsaları satın alan,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye