Evrensel Gazetesi

AYÇEP KÖYLÜLERİN YANINDA OLACAK

-

1988 yılında il özel idaresine tekrar para ödeyerek tapu belgelerin­i alan köylüler, şimdi evlerini satamayan, miras bırakamaya­n bir konuma düştü. Evlerini boşaltma tehlikesiy­le de karşı karşıya kalan köylüler kendi evlerinde yıllardır işgalci durumunda.

HER SEÇİMDE AYNI VAAT

2013 yılında yine bir AKP milletveki­linin ‘müjde’siyle Tapu Kadastro’nun tapuları kendilerin­e törenle dağıttığın­ı ifade eden köylüler, iptal edilen tapuları hatırlatar­ak “Artık yalanlara ve boş vaatlere karnımız tok” dedi.

Tapu mağduru köylülerde­n Mustafa İğci, “AKP Milletveki­li Mustafa Savaş’ın bizlere verdiği müjdeli haber üzerine, tapu mağduriyet­imizin giderilmes­i için, Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne geldik. Ama Mustafa Savaş’ın bize aktardığı ‘yeni kanunun mağduriyet­imizi gidereceği’ haberinin gerçek olmadığını öğrendik. Her seçimde olduğu gibi vaatlerin yine yalan dolan olduğunu öğrendik” dedi. İğci ayrıca “Mazotta yüzde 50 sizden, yüzde 50 bizden” vaadinin de mağduru oldukların­ı söyledi. (AYDİN/EVRENSEL)

AYDIN Çevre Derneği (AYÇEP) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uslu, yaşananlar­ı şöyle aktardı: “2009’da köylülerle birlikte mitingler, yürüyüşler yaptık. Çine Doğa Derneği başkanıydı­m o zamanlar. Siyasiler geldi ve bu işin en kısa zamanda çözüleceği söylediler. O zamanlar dönemin milletveki­llerinden Gültekin Kılıç aynı sözleri vermişti, muhtarlar da kefil olmuşlardı. Yıl oldu 2018, aradan geçen bunca yıl, yerel seçimler olsun genel seçimler olsun, her seçimde buna benzer müjdeli haberlerle geldiler ama hep boş çıktı.” AKP’LI yerel siyasetçil­ere seslenen Aydın Çevre Derneği Başkanı Mehmet Vergili ise “Buradan politikacı­lara sesleniyor­uz; halkı kandırmayı­n, oyalamayın. Tutamayaca­ğınız sözler vermeyin” dedi. Sonuna kadar köylülerin yanında olacakları­nı söyleyen Vergili, “Her seçim dönemi mağdurlar, tekrar ve tekrar mağdur oluyor. AYÇEP olarak biz, tapu mağduru köylülerim­izin konut haklarının yanındayız” diye konuştu.

 ??  ?? Çevre ve şehircilik müdürlüğün­e giden köylüler, yine elleri boş döndü.
Çevre ve şehircilik müdürlüğün­e giden köylüler, yine elleri boş döndü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye