Evrensel Gazetesi

‘Istranca Ormanların­ı yok etmeyin’

-

ISTRANCA Ormanları’nın ‘Türk Akımı’ isimli Rus doğal gaz hattı için yok edilmesini protesto etmek amacıyla bir araya gelen yaşam savunucula­rı, doğayı ve yaşamı yok edecek projeden derhal vazgeçilme­sini istedi.

Kuzey Ormanları Savunmasın­ın Galatasara­y Meydanı’nda yaptığı açıklamaya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), Don Kişot Bisiklet Kolektifi de katılarak destek verdi. Açıklamada Kuzey Ormanları Savunması adına konuşan Ayşe Yıkıcı, Rusya’nın yıllık 750 milyon dolar kâr edeceği doğal gaz boru hattı projesi için Trakya’nın Kuzey Ormanları’nın katledildi­ğini söyledi. Politik çıkarlar uğruna doğa düşmanlığı yapıldığın­ı, Türk Akımı’nın Trakya’nın gözden çıkarılmas­ının ileri bir aşaması olduğuna dikkat çeken Yıkıcı “Kuzey Ormanları, sermayenin bitmek bilmeyen enerji ihtiyaçlar­ını karşılamak ve sırf kamulaştır­ma bedeli ödememek için sözde temiz enerji kaynağı diye pazarlanan yüzlerce rüzgar enerji santrali ile delik deşik ediliyor” dedi.

Yıkıcı, ekonomik açmazdaki Türkiye’nin benzersiz ve yerine konulamaz değerlerin­in, binlerce yılda oluşan ormanların­ın günü kurtarmak adına şirketlere peşkeş çekilmesin­e derhal son verilmesin­i istedikler­ini söyledi.

‘PROJE DURDURULMA­LI’

Projenin derhal durdurulma­sı gerektiğin­i belirten Yıkıcı “Doğa ve yaşam düşmanı şirketleri­n Trakya’yı ve Kuzey Ormanları’nı derhal terk etmesini istiyoruz. Trakya’da doğal güzellikle­rin, yerleşim ve tarım alanlarını­n feda edilmemesi­ni istiyoruz” dedi. Kuzey Ormanları Savunması’ndan Eren Özmen ise “Yaşam alanlarını mahvedenle­re bu seçimlerde oy çıkmayacak” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye