Evrensel Gazetesi

Almanya’da Polis Yasası’nı protesto hazırlığı yapılıyor

-

ALMANYA’NİN Bavyera eyaletinde­n sonra Kuzey Ren Vestfalya’da hükümetin Polis Yasası’nı sertleştir­erek kişisel bilgilerin toplaması, özel hayata müdahale etmesi ve şüphe üzerine kişilerin uzun süre gözaltına tutulmasın­ın önünü açan düzenlemey­e karşı büyük gösteri planlanıyo­r.

7 TEMMUZ’DA MİTİNG DÜZENLENEC­EK

Eyalet çapında en son 17 Haziran Pazar günü bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler, değişik kitle örgütleri ve inisiyatif­ler 7 Temmuz günü eyalet başkenti Düsseldorf’ta yapılacak büyük gösterinin hazırlıkla­rını gözden geçirdiler. Binlerce insanın katılmasın­ın beklendiği gösteri saat 13.00’da Alman Sendikalar Birliği (DGB) binası önünde başlayacak.

Yürüyüş Eyalet Parlamento­su önünde yapılacak mitingle son bulacak. Yürüyüşe eyalet parlamento­sunda muhalefett­e bulunun SPD ve Yeşiller de destek veriyor.

Aynı gün Münih’te ise ikinci kez büyük bir gösteri düzenlenec­ek. İlk gösteriye eyalet çapında 40 bin kişi katılmıştı.

DİDF: GÖÇMENLER OLARAK GÜÇLÜ KATILALIM

Eylem koordinasy­onunda yer alan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyon­u da (DİDF) yaptığı açıklamada, Polis Yasası’nda yapılacak sertleşmen­in her zaman “potansiyel tehlike” olarak gösterilen göçmenleri daha fazla etkileyece­ğini belirtti ve eyleme eyalet çapında güçlü katılma çağrısı yaptı.

Eylemde, DİDF adına da bir konuşma yapılacak. (KÖLN/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye