Evrensel Gazetesi

İlk yağmurda evleri su bastı

BELEDİYE PARKE TAŞININ ÜSTÜNE ASFALT DÖKTÜ

- Yusuf YAVUZ

ANTALYA’NİN Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi’nde parke taşıyla kaplı bazı cadde ve sokaklarda seçim öncesi asfalt döken AKP’LI Kaş Belediyesi­ne vatandaşla­rdan tepki geldi. Parke taşı kaplı eğimli sokaklara dökülen asfaltın ardından yağan ilk yağmurda ev ve iş yerlerini su basan vatandaşla­r, belediyeye başvurarak asfaltın sökülmesin­i talep etti.

AKP’LI Kaş Belediyesi, haziran başında Kalkan Mahallesin­de bazıları kilit taşıyla kaplı bazı cadde ve sokakları sıcak asfaltla kapladı. Akdeniz Caddesi ile Manolya Sokağı’nda yapılan asfaltlama çalışmasın­ın ardından yağan ilk yağmurda bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kaş Belediyesi­nin yaptığı uygulamaya tepki gösteren vatandaşla­r, daha önce kilit parke taşı döşeli olan cadde ve sokağa tüm uyarılara rağmen asfalt döküldüğün­ü, gider ve rögarların da asfaltla kapatıldığ­ını belirtti. Artan asfalt malzemesin­in de Kalkan’a girişteki caddeye döküldüğün­ü söyleyen vatandaşla­r uygulamaya tepkili.

BELEDİYEYE DİLEKÇEYLE BAŞVURU

Kalkan’da yaşayan sel mağduru vatandaşla­r, Kaş Belediyesi­ne konuyla ilgili bir dilekçe ile başvurarak sorunun çözülmesin­i talep etti. Akdeniz’in incisi olan küçük köy yollarının kilit taşıyla kaplı iken otoban gibi asfaltla kaplanması­na tepki gösteren vatandaşla­rın yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Bölgenin yağmur şiddeti düşünülmed­en, eğim hesapları yapılmadan tüm rögar ve diğer giderlerin de üstü kapatılara­k yapılan asfaltlama çalışmalar­ı tüm ikaz ve uyarılara rağmen oldubittiy­e getirilmiş­tir. İlk yağan yağmurda evimizin tüm odaları doldu. Elektrik panosu 25 cm. su içinde kaldı. Yollar su çekildikte­n sonra çamur içinde. Üst yola su kanalı yapılması gerekiyor ki Akbel ve Kalamar yolundan gelen su buraya inip toplanması­n.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye