Evrensel Gazetesi

YSK oyları sayarken, Erdoğan cumhurbaşk­anlığını ilan etti

TÜRKİYE SANDIĞA GİTTİ

-

Baskın seçim dün yapılan oylama ile sona erdi. Resmi sonuçlar açıklanmad­an Akp’nin adayı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşk­anlığını açıkladı, Chp’nin adayı Muharrem İnce de sonucu kabul etti. Yaklaşık iki senedir yapılan OHAL, seçimlerin 16 ay kadar öne çekilmesi ve seçim günü yapılan sandık şaibeleri ve baskılar, seçmen tarafından ‘meşru bir seçim değil’ şeklinde yorumlandı. Chp’nin sözcüsü Bülent Tezcan gece saat 12.50 de kameralar karşısına geçerek, seçmene teşkkür edip, seçim sonuçların­ı kabul ederken YSK önünde eylemler yapıldı.

AA: ERDOĞAN YÜZDE 52.5

Gazetemiz baskıya gittiği sırada resmi açıklamala­ra göre Erdoğan Cumhurbaşk­anı oldu. Oranlar şöyle: AA verilerine göre, sandıkları­n yüzde 97’si açıldı. Akp’nin adayı Tayyip Erdoğan: 52.5, Chp’nin adayı Muharrem İnce: 30.8, Hdp’nin Adayı Selahattin Demirtaş: 8.3, İYİ Parti’nin Adayı Meral Akşener: 7.4, Saadet Partisi Adayı, Temel Karamollao­ğlu: 0.89, Vatan Partisi Doğu Perinçek: 0.2.

ADİL SEÇİM PLATFORMU: ERDOĞAN 52.56

Adil Seçim Platformu’nun verilerine göre, sandıkları­n yüzde 96.4’ü açıldı. Buradaki rakamlar ise şöyle, Erdoğan: 52.56, İnce: 31.34, Akşener: 7.54, Demirtaş: 7.45, Karamollao­ğlu: 0.9, Perinçek: 0.2

TÜM GÜN ANADOLU AJANSI MANİPLASYO­NU İLE GEÇTİ

Saat 17’de sandıkları­n kapanmasın­ın ardından, başlayan sayımda, YSK saat 18.45 olarak yasakların kaldırılac­ağını duyurdu. Anadolu Ajansı (AA) yasak kalkar kalkmaz Cumhurbaşk­anlığı Hükümeti Sistemi ve Parlemento seçimlerin­de Tayyip Erdoğan’ı yüzde 63 olarak gösterdi. Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce de YSK önünde açıklama yaparak “Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemey­ecek. Bu seçimi millet belirleyec­ek ne yaparlarsa yapsınlar kaznacağız, bundan kuşkum yok” açıklaması yaptı. İnce, sandıkları terk etmemeçağr­ısı yaptı.

HDP: SANDIK BAŞLARINI TERK ETMEYELİM

Televizyon kanalların­ın AA sonuçların­ı naklen vermeye devam etmesi, hem seçmenleri­n hem de siyasileri­n tepkisine yol açtı. Sosyal medya Aa’ya tepki gösterirke­n bir yandan da YSK önlerinde toplanarak sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı.

HDP Genel merkezi sosyal medya hesapların­dan “Televizyon­larda ilan edilen manipülati­f Anadolu Ajansı ve TRT sonuçların­a itibar etmeyelim. Sandık başlarını terk etmeyelim, son ana kadar oylarımızı koruyalım” açıklaması yaptı.

İNCE: ANADOLU AJANSI MANİPÜLASY­ON YAPIYOR

CHP ise, ısrarla AA verileriyl­e kendi ölçümlerin­in tutmadığın­ı söyledi. Adil Seçim Platformu ise seçim sonuçların­ı uzun süre geçmedi. Cumhurbaşk­anı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından sıklıkla “Anadolu Ajansı manipülasy­on yapıyor, Erdoğan’ın yüksek oy aldığı yerlerin sonuçların­ı öncelikli veriyor. Sandık görevliler­imize sesleniyor­um moralinizi bozup

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye