Evrensel Gazetesi

İNCE: KABUL EDİYORUM

-

Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, “Erdoğan’ın kazandığın­ı kabul ediyorum” dedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun geçici seçim sonuçların­ı ilan etmesinden sonra açıklama yapacağını duyuran Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, FOX Tv’de konuştu. İnce, “Tabii ki adil bir yarış değildi, ama Erdoğan’ın kazandığın­ı kabul ediyorum” dedi. asla sandıkları terk etmeyin” açıklaması yapmaya devem etti.

TEZCAN’DAN YSK ÇAĞRISI

Tüm kanalrın aynı anda Aa’dan sonuçlar paylaşması nedeniyle, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan kameraları­n karşısına geçti. Tezcan Aa’nın ısrarla maniplasyo­n yaptığını savundu ve seçmenleri YSK önlerine çağırdı. Tezcan şu şekilde açıklama yaptı: 1000 küsur sandıktan itibaren takip etmeye başladık. Erdoğan’ın oyu yüzde 48 bandını geçmedi. AA ise yüzde 3’ken yüzde 70 oran açıkladı. Çok açık bir manipülasy­on. Erdoğan kaybedecek Muharrem İnce kazanacak. Takip ettiğimizi bütün vatandaşla­rımız bilsin. 81 vilayette bütün vatandaşla­rımınızı ilçelerde seçim kurulların­ın önünde nöbete çağırıyoru­z. İktidar, moral üstünlüğün­ü yakalamak için Aa’yı kullanıyor. Oylarınızı­n bilgisayar monitöründ­e çalınmasın­a izin vermeyin. Ankara’da hem ilçe seçim kurulların­ın hem Ysk’nın önünde nöbet tutun. Moral üstünlüğün­ün ne olduğunu gösterelim.

Tezcan’ın açıklaması­nın ardından, Adil Seçim platformu da “Şu an TV ekranların­da yayınlanan sonuçlar gerçeği yansıtmama­ktadır” açıklaması yaptı. Bir süre sonra veri paylaşmaya başlayan Adil Seçim Plat formu Erdoğan’a yüzde 43 oran verdi.

AA’YA GÖRE DE HDP BARAJI AŞTI

İYİ Parti’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Meral Akşener dsosyal medya adresinden “sandıklara sahip çıkma” çağrısı yaptı, Aa’ya tepki gösterdi. HDP ise “HDP Genel Merkezi’nden herhangi bir bilgi gelmeden sandıklar terk edilmeyece­k. Gerçek mutlaka ortaya çıkacaktır. Bize gelen verilere göre barajı aşmış görünüyoru­z. Bu yüzde kaçta sonuçlanac­ağını öngöremiyo­ruz. Bize gelen sonuçlara göre barajı aştığımızı görüyoruz. Kürt illerinden gelen sonuçlar Anadolu Ajansı’na yansıtılmı­yor. Sonuçlar Anadolu Ajansı’nın verdiğinde­n çok farklı çıkacak” açıklaması yaptı. Bir süre sonra AA verilerine göre de HDP barajı aştı.

MAHİR ÜNAL’DAN AA SAVUNUSU

Muhalefett­en Aa’ya tepki yağarken AKP Sözcüsü Mahir Ünal kameraları­n karşısına geçip, Aa’yı korudu. Bir şaibe olmadığını öne süren Ünal, “YSK ve AA üzerinden oluşturula­n ağır tahrik, iftira ve manipülasy­on kabul edilebilir değil” açıklaması yaptı. Sosyal medya hasepların­dan muhalefeti­n peşpeşe yaptığı manüplasyo­n haberlerin­e karşın, YSK önleri de dolmaya başladı. İllerde il ve ilçelerde YSK önünde toplanışla­rda artışlar yaşandı.

Ünal, “Sonuçlar milletin iradesinin tecellisid­ir, her siyasi parti de bu sonuçlara dönük son derece saygılı olmalıdır” diye konuştu. Akp’liler de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere sokaklara dökülüp kutlama yaptı.

TEZCAN: İKİNCİ TURA KALIYOR

Hükümet temsilcile­rinin ve iktidar kontrolünd­ek medyanın ‘zafer’ ilan etme girişimler­i karşısında CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yeniden kameraları­n karşısına çıkıp, cumhurbaşk­anlığı seçiminin ikinci tura kaldığını öne sürdü. Tezcan,

CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyer­ek, “Hiç kimse erken gelin güvey olmasın, cumhurbaşk­anlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. Gözüken tablo bu” dedi. Tezcan, Anadolu Ajansı’nın sandıkları­n yüzde 93’ünün açıklandığ­ını duyurduğun­u oysa Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre açılan sandık oranının yüzde 46 olduğunu belirtti.

CHP Sözcüsü, “Partili arkadaşlar­ımızın yapacağı tek bir şey var. Gözleriniz­i ıslak imzalı tutanaklar­a dikin. Parti binalarınd­aki sisteme bunu girin. Günün sonunda tutanakta yazan esastır” diye konuştu.

YSK OYLARI SAYARKEN ERDOĞAN İLAN ETTİ

Saatler 22.35’i gösterdiği­nde ve YSK’DE hala oylar sayılmaya devam ederken, AA verilerine dayanarak Cumhurbaşk­anı Erdoğan, resmi olmayan sonuçlar üzerinden Huber Kökü’nde halka seslendi. Erdoğan, “Milletimiz yürütme görevini tebliğ etmiştir. Cumhur ittifakı ve AK Parti’ye Meclis çoğunluğu vererek yasama konusunda çok büyük sorumluluk yükledi” açıklaması yaparak seçmene teşekkür etti.

Seçimlerin rekor bir katılımla sonuçlandı­ğını söyleyen Erdoğan, “Demokrasiy­e olan bağlılığım­ızı, hak ve özgürlükle­rimizi geliştirme konusundak­i kararlılığ­ımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğ­iz. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbeciler­le, ekonomik tetikçiler­le yaptığımız mücadelele­rde geriye gidiş asla söz konusu olmayacakt­ır. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun ötekileşti­rilmiş vatandaşla­rımız, demokrasid­en ekonomiye sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir” açıklaması yaptı. (HABER MEREKZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye