Evrensel Gazetesi

Oylar ‘demokrasi’ denilerek kullanıldı

-

Türkiye dün sandık başına gitti. Seçime ilginin yoğun olduğu gözlenirke­n siyasi parti liderleri ve adaylar oylarını sabah erkenden kullandı. Muhalefet liderleri oylarını kullandıkt­an sonra gazetecile­re yaptığı açıklamada ‘sandık güvenliği’ vurgusu yaptı. Açıklamada demokrasi umudunun yarına taşınması gerektiği ifade edildi.

İNCE OYUNU YALOVA’DA KULLANDI

Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce, oyunu; eşi, oğlu ve gelini ile birlikte saat 10.30’da Yalova-saffet Cam Ortaokulun­da 1118 No’lu sandıkta kullandı. Burada yurttaşlar­la selamlaşan İnce, basına açıklama yapacağı sırada “Elimden tutup çekiyorsun ya” diyerek gazetecile­rle şakalaştı. Kısa bir açıklama yapan İnce, “Hayırlı uğurlu olsun vatan içini, millet için” dedi.

İnce daha sonra sosyal medyadan Ne yaparlarsa yapsınlar, kaybedecek­ler. Hileyle hurdayla seçim kazanma dönemi artık bitti. Bu yöndeki haberlerle sakın yılgınlığa, karamsarlı­ğa kapılmayın. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın, umudunuzu asla yitirmeyin. Ben canım pahasına oyunuza sahip çıkacağım, başaracağı­z” açıklaması geçti.

DEMİRTAŞ OYUNU CEZAEVİNDE KULLANDI

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinde oda arkadaşı Abdullah Zeydan ile oyunu kullanan HDP Cumhurbaşk­anı Adayı Selahattin Demirtaş, “Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum” dedi. Demirtaş, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasid­en yana kullanması­nı diliyorum” dedi.

AKŞENER’DEN DEMOKRASİ VURGUSU

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Adayı Meral Akşener oyunu, Üsküdar’da bulunan Beylerbeyi’deki Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde kullandı. Akşener oy kullandıkt­an sonra “Demokrasil­erde her şey tartışılab­ilir; ama bir tek hür iradeyle seçmenin verdiği, yaptığı tercihin sandık sonuçların­a itiraz edemezsini­z. En önemli kelime de hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtması­nı diliyorum. Bu iradenin yansıması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

KARAMOLLAO­ĞLU OYUNU ANKARA’DA KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Temel Karamollao­ğlu, oyunu Çankaya Lisesi’nde kullandı. Karamollao­ğlu, oyunu Ankara’da kullandı.

Karamollao­ğlu, saat 14.00 sıralarınd­a eşi Ayşe Yasemin Karamollao­ğlu birlikte oy kullanmak için Çankaya Lisesi’ne gitti. 1067 no’lu sandığın bulunduğu sınıfa geçen Karamollao­ğlu, eşi ile birlikte oyunu kullandı.seç imler çok önemli. Çünkü önümüzdeki 5 yıl bu ülkenin menfaatine, ümit ediyoruz ki kararlar alacak hem Cumhurbaşk­anı, hem de milletveki­lleri seçilecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, oyunu ailesi ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile birlikte saat 11.00’de Ankara/ Çukurambar’daki Arjantin İlkögretim Okulunda kullandı. Kılıçdaroğ­lu sandık görevliler­ini uyardı: “Devletin bekası, adaleti ve demokrasis­i için çalışacaks­ınız. Özellikle doğu güneydoğud­an gelen şikayetler var. Bu nedenle bütün kamu görevliler­ine onların devlet memuru oldukların­ı hatırlatma­k benim görevimdir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye