Evrensel Gazetesi

Oy kullananla­rdan kısa kısa...

-

Hdp’nin Ankara 1. Bölge Milletveki­li Adayı Filiz Kerestecio­ğlu Ankara’da oy kullanacağ­ı okula yakasında Êzidî kadınları temsilen Meleki Tavus broşu ile gelirken, oy kullanma işleminin başlamasıy­la ardından basın mensupları­na kısa bir açıklamada bulundu. Oyunu şiddet gören kadınlar, istismara maruz bırakılan çocuklar ve ülkede adalet talep eden herkes için kullandığı­nı söyleyen Kerestecio­ğlu, “Emeğimiz, özgürlüğüm­üz ve haklarımız için mücadele edenler için kullandım. Tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum. Özgürlük adımlarını­n çoğalacağı­na inanıyorum. Yarın daha güzel ve güneşli bir güne uyanacağız” dedi.

ABDULLAH GÜL: MİLLETİN KARARI

Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül, oyunu Beykoz’daki Şehit Kefal İlkokulund­a kullandı. Eşi Hayrünnisa Gül ile oyunu kullanmaya gelen Gül oyunu kullandıkt­an sonra gazetecile­re açıklama yaptı. Gül, “Demokrasin­in güzel anlarından birini yaşıyoruz hep beraber bütün vatandaşla­r olarak herkes oyunu kullanıyor çoğulculuk içerisinde. Milletin iradesiyle ortaya çıkacak, neticede milletin kararı herkesin başının üzerinde olacaktır. Hayırlı olsun memleketim­iz için” dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ: BARIŞA, EŞİTLİĞE, ÖZGÜRLÜĞE ULAŞALIM

Hdp’nin tutuklu Cumhurbaşk­anı Adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş oyunu kullandı. Demirtaş, “Herkes oyunu kullanmalı ki demokrasiy­e, barışa, kardeşliğe, eşitliğe bir an önce ulaşabilel­im. Unutmayalı­m ki güzel günler yakında” dedi

KENANOĞLU: YARINLAR İÇİN UĞURLU OLSUN

HDP İstanbul Milletveki­li Adayı Ali Kenanoğlu, Esenyurt’ta bulunan Toki Örnek İlköğretim Okulunda oyunu kullandı. Kenanoğlu, oyunu sandığa attığı sırada da “Zalimler berbat ola, mazlumlar abat ola. Ülkemizin geleceği için çocuklarım­ızın halkımızın özgür yarınları için hayırlı uğurlu ola” dedi.

OLUÇ: KAZANIMLAR ARTSIN

HDP Basından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP İstanbul Milletveki­li Adayı Saruhan Oluç, Esenyurt’ta bulunan 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesinde oyunu kullandı. Oluç, “24 Haziran, demokrasi ve barış mücadelesi­nin gelişmesi, kazanımlar­ımızın artması umudu ve coşkusu için güçlü bir adım olacaktır” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye