Evrensel Gazetesi

HDP barajı aşınca halk kutlama yaptı

-

HDP üzerindeki baskılara rağmen yüzde 10’luk barajı geçmesiyle sokaklara çıkan binlerce yurttaş başta Diyarbakır olmak üzere çeşitli illerde kutlamalar yaptı.

Siirt’te sokaklara çıkan seçmenler, daha sonra HDP il binası önüne geçerek kutlamaya devam etti. Parti önünde halay çeken kitle, “Bizler HDP, bizler meclise” ve “Bijî Selo” şeklinde slogan attı. Kalabalığı­n sayısı artınca cadde trafiğe kapandı.

MÜDAHALEYE RAĞMEN KUTLAMA

Hdp’nin barajı aşması ile birlikte yüzlerce kişi Van’da da alanlara çıkarak kutlamalar­a yaptı. Maraş ve Cumhuriyet Caddelerin­e çıkan yüzlerce araçlık konvoy ve yurttaşlar­a polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesine rağmen kitle sokaklarda kutlamaya devam etti.

Batman’da sandık sonuçları belirginle­şmeye başlayınca yurttaşlar, kent genelinde sokaklara çıkarak kutlamalar­a başladı. Araçlarınd­an HDP bayrakları sallayan kentliler, kornalar eşliğinde şehri turladı. Turgut Özal Bulvarı üzerinde toplanan kalabalık bir gruba ise polisler, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Kentteki kutlamalar polis müdahalesi­ne rağmen devam etti.

YÜKSEKOVA’DA GÖZALTI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Hdp’nin yüzde 10 barajını geçmesine üzerine yapılan kutlamalar­a polisin müdahale etti. Cengiz Topel Caddesi üzerinde konvoy düzenleyen yurttaşlar­a müdahale edildi, çok sayıda gözaltı var. Kutlamaya katılanlar­a biber gazı, tazyikli su ile müdahale eden polisler ile gençler arasında ara sokaklarda gerginlik yaşandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye