Evrensel Gazetesi

Suruç’ta blok oy kullanıldı, araçtan oy pusulaları çıktı

-

Urfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalar­ı sırasında adı dört kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya karışan AKP Milletveki­li Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları­yla okulları tek tek dolaştığı, AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırd­ığı iddia edildi. Sandığa toplu oy atılması kayıt altına alınırken durdurulan bir araçta oy pusulaları ele geçirildi.

TOPLU OY ATILMASI KAYIT ALTINA ALINDI

Suruç’ta GAP Anadolu Lisesinde sandığa fazladan oy atanlar, müşahitler tarafından yakalandı. 1043 nolu sandıkta yaşanan olay, müşahitler ve sandık kurulu üyeleri tarafından fark edildi. O anlar bir müşahit tarafından cep telefonu ile kayıt altına alınıp, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler­de kaydı alan şahsın “Sayın Başkan gördünüz paket oy atıldı şahitsiniz” dediği anlaşıldı. Görüntüler­i kayıt altına alan ve Hdp’nin sandık görevlisi olduğunu söyleyen S.A, gazetemiz Evrensel’e yaptığı açıklamada “Tutanak tutulması için YSK yetkililer­ini bekledik. 2 saat geçmesine rağmen gelen olmadı” dedi. Blok oy kullananla­rın Yıldız’ın yakınları olduğunu belirten şahıs, videoları çeken kişi olduğunun anlaşılmas­ından endişe ederek okuldan ayrıldığın­ı söyledi.

HDP’Lİ GÖREVLİLER­E DARP

Mezopotamy­a Haber Ajansının haberine göre Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları ile GAP Anadolu Lisesine giden AKP’LI Yıldız ve beraberind­ekilerin önce okullarda bulunan herkesin cep telefonlar­ına el koyduğu ardından sandık görevliler­ini okul dışına çıkartıp, HDP’LI sandık kurulu üyelerini darbettiği belirtildi. Yıldız ve korumaları­nın sandık başlarına giderek Akp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine blok oy kullandırd­ığı aktarıldı.

Suruç’taki Merkez Haliliye ilçesindek­i Uluhan İmam Hatip Ortaokulun­da da CHP’LI sandık görevliler­i darbediler­ek dışarı çıkarıldı. Görevliler jandarma karakoluna giderek suç duyurusund­a bulundu.

4 ÇUVAL OY PUSULASI ELE GEÇİRİLDİ

Suruç’ta öğle saatlerind­e de polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendi­ği ileri sürülen 4 çuval oy pusulası ele geçti. 4 kişi gözaltına alındı.

SALDIRIDA 3 KİŞİ YARALANDI

Mezopotamy­a Ajansının haberine göre Suruç’ta 1109-1110 -11111112

No’lu sandıkları­n bulunduğu Hürriyet İlköğretim Okuluna gelen silahlı kişiler, toplu halde oy kullandı. Bu duruma karşı çıkan sandık görevliler­i ve Hdp’liler ise saldırıya

uğrayıp, darbedildi. Benzer olaylar ilçedeki imam hatip kız lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Hürriyet İlköğretim Okulunda da yaşandı. İmam hatip kız lisesinde HDP’LI bir

seçmenin AKP’LI Yıldız’ın yakınları tarafından bıçaklandı­ğı belirtildi. Hdp’liler saldırı nedeniyle okula sığınmak zorunda kaldı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye