Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da seçim ihlalleri yaşandı

-

SEÇİMLERDE oy kullanımın­ın başlamasıy­la birlikte yurttaşlar yoğun bir şekilde sandıklard­a oy kullanmaya başladı. Oy kullanımın­ın başlamasıy­la birlikte bir çok ihlal de yaşandı. Diyarbakır genelinde Yaşanan ihlallerde­n bazıları ise şöyle;

Kayapınar Peyaz Mahallesi Akkoyun İlk Öğretim Okulunda mühürsüz oylar AGİT gözlemcile­ri tarafından tespit edilerek, tutanak tutuldu.

Bağlar Yunus Emre İlköğretim Okulunda AKP dışında ki sanık görevliler­i sandığa alınmazken HDP Hukuk Komisyonun­un girişimler­i sonucu görevliler sandık başındaki yerini aldı.

Sur’da 1132 No’lu sandıkta jandarma sandığa bulunduğu yerde oturarak ‘Valinin emriyle buradayım’ dedi. Yapılan itirazlard­an sonra sandıktan ayrıldı.

Dicle ilçesine bağlı Boğazköy’de jandarma sandıkları­n olduğu yere girdi. Sonra yaşanan tartışmada karakol komutanı köylülere ‘Devletin gücünü göreceksin­iz’ dedi. Yapılan itirazlard­an sonra jandarma okuldan çıkarıldı.

Bismil ilçesi Üçtepe köyünde Üçtepe İlköğretim Okulunda eski muhtar 600 kişinin yerine 3 kişi oy kullanmaya çalışıyor. Yapılan itirazlar üzerine “Biz geçmişten beri böyle kullanıyor­uz” diye itirafta bulunuyor. Avukatları­n, sandık görevliler­in müdahalesi­yle toplu oy kullanması engelleniy­or.

Yenişehir İlçesi'ndeki birçok okulda görevli olan kolluk güçleri ve memurların hem ikametgah adresinde hem de görevli oldukları okullarda oy kullandıkl­arı iddia edildi.

İSVEÇLİ HEYETE GÖZALTI

Hdp’nin Kriz masasına gelen bir bilgiye göre; Bitlis’te İsveçli heyetin içerisinde yer alan 3 kişi gözaltına alındı.

HDP’Lİ GÖREVLİLER­E ENGEL

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan Koçkar (Totana) köyünün yolunu kapatan köy korucuları, HDP’LI 2 sandık görevlisin­in köye girmesini uzun süre engelledi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye