Evrensel Gazetesi

Suçüstü yakalandıl­ar

2018 SEÇİMLERİ BÖYLE SONA ERDİ:

-

Türkiye dün cumhurbaşk­anını ve 27. dönem parlamento­sunu belirlemek üzere sandık başına gitti. Tüm yurtta, toplamda 180 bin 65 sandıkta oy verme işlemi saat 08.00’de başladı saat 17.00’de sana erdi. Seçime ise pek çok yerde yaşanan usulsüzlük­ler ile bu usulsüzlük­leri engellemek için seferber olan yurttaşlar damgasını vurdu. Seçimin başladığı ilk saatlerden itibaren başlayan usulsüzlük ve saldırılar sandıklar açılıp oylar YDSK’YE taşınırken de devam etti. Saldırılar­a rağmen yurttaşlar­ın sandık başlarında­n ayrılmamas­ı ve seçim güvenliği için seferber olması dikkat çekti. Yaşanan usulsüzlük­lere ilişkin açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Suruç’tan toplu oy kullanımın­a ilişkin görüntüler­i de paylaşarak “Suçüstü yakalandıl­ar. Seçim güvenliğin­i ortadan kaldırmanı­n delili” dedi.

BURSA’DA MÜHÜRSÜZ ÇUVALLA OY TAŞIMA İDDİASI

BURSA’NİN merkez Yıldırım ilçesinde sayımı tamamlanan oyların mühürsüz çuvallara konularak getirildiğ­ini öne süren bir grup, İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı. Oyları getirenler­den bir kişi tartaklanı­rken, polis, Seçim Kurulu’na girmek isteyen kalabalığa izin vermedi. Kalabalığı­n artması üzerine İlçe Seçim Kurulu’nda polis aldığı önlemleri artırdı. Bu arada yolu ulaşıma kapatan gruptakile­rle polis arasında tartışmala­r yaşandı.

Merkez Yıldırım ilçesinde 1252 sandıkta oy kullanıldı­ğı öğrenildi.

MERSİN’DE ADLİYE ÖNÜNDE PUSULA GERGİNLİĞİ!

Mersin’de bir araçla oy pusulaları­nı adliye dışına çıkarıldığ­ını iddia eden bir grup HDP’LI ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Sandıkları­n kapanmasın­ın ardından kent genelindek­i oy pusulaları­nın Mersin Adliyesi’ne sevkine başlandı. Bu sırada adliye önünde toplanan Hdp’liler, buraya getirilen oyların sivil bir araçla başka bir yere nakledildi­ğini öne sürdü. Slogan atmaya başlayan polis arasında kısa bir tartışma yaşandı. Gerginlik büyümeden önlendi. HDP’LI grubun bekleyişi sürerken, bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

İSTANBUL’DA PEK ÇOK İLÇEDE USULSÜZLÜK, SALDIRI

İstanbul’da pek çok merkezde dün gün boyu usulsüzlük­ler ve saldırılar yaşandı. Gazi Mahallesi İstiklal İlkokulund­a 6 çuval oy çalındığı iddia edildi. Okulda bulunan yurttaşlar­ın anlatımı ile 6 çuval oyun polis eşliğinde Doblo marka araca bindirildi­ği ve okuldan uzaklaştığ­ı ifade edildi. Oyların çalındığı gerekçesi ile okul önünde toplanan halka da polis biber gazı ile müdahale etti.

Zeytinburn­u ilçesinde bulunan Kazlıçeşme Abay İmam Hatip İlkokulund­a oy kullanma işlemi başlamadan

önce HDP üyelerine saldırı düzenlendi. 50 kişilik grup Hdp’lileri darbetti. Olay yerine avukatları­n gelmesiyle grup dağıldı. Güngören’de ise Şiir Mektebi Ortaokulun­da AKP’LI görevliler HDP’LI görevliler­e saldırı girişimind­e bulundu.

İstanbul Sarıyer’de Kocataş Barboros İlköğretim Okulunda da bir kişi tek zarfla girdiği kabinden iki zarf ile çıktı. Ilkiner, 2 zarfı da sandığa atmak isterken yakalandı. Konuya ilişkin tutanak tutuldu. Bahçeşehir-boğazköy İMKB Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 2128 numaralı sandıkta, AKP’LI sandık başkanı, CHP’LI asil sandık görevlisin­i dışarı çıkarmakla tehdit etti, kadın görevliye saldırdı. Gaziosmanp­aşa Dobluca İlköğretim Okulunda oy kullanma kabini ve koridorlar­a kamera

yerleştiri­ldiği belirtildi. Bu duruma tepki gösteren siyasi parti temsilcile­ri, kameraları çıkartırdı.

SİNCAN VE ALTINDAĞ’DA DARP, BİBER GAZI

Ankara Sincan’da Özkent Akbilek Ortaokulu’nda 6 Oy ve Ötesi gönüllüsü darp edildi. Erdoğan’a hakaret edildiği için kavga çıktığı iddia edilen okulda, polis biber gazı kullandı. Okulda Akp’liler “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atarken, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın gelmesi ile dışarıdaki olaylar sakinleşti. Altındağ’da bulunan Atam İlköğretim Okulu’nda CHP bina sorumlusu Fırat Yüksekyol darp edildi. Yüksekyol’un AKP ve MHP’LI diğer müşahitler tarafından darp edildiği bildirilir­ken, avukatlar

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
 ??  ?? Ankara Sincan’da yaşanan saldırı.
Ankara Sincan’da yaşanan saldırı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye