Evrensel Gazetesi

HDP binalarına saldırı

-

İSTANBUL ve Ankara’da HDP ilçe binalarına saldırı gerçekleşt­irildi. Saldırının yapıldığı Ümraniye ilçesinde 11 kişi binada mahsur kaldı.

Sultangazi’nin Gazi Mahallesi’nde Hdp’nin seçim barajını aşmasını kutlayanla­ra polis müdahale etti. İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Gazi Cemevi önünde toplanarak “HDP halktır halk burada”, “Selo başkan” sloganları atan kitleye polis gaz bomları ve plastik mermiler ile müdahale etti. Polis müdahalesi sloganlar ve taşlarla karşılık veren kitle ara sokaklara dağıldı.

Esentepe Mahallesin­de ise HDP seçim bürosuna AKP üyeleri saldırdı. Saldırıda büronun camları kırılırken içerde bulunan az sayıda yurttaş hafif şekilde yaralandı. Olay yerine çağrılan polisin araya girmesi ile saldırgan gurup olay yerinden uzaklaştır­ıldı.

SULTANBEYL­İ İLÇE BİNASINA SALDIRI

Sultabeyli Kent Meydanında toplanan çok sayıda AKP-MHP taraftarla­rı, HDP Sultanbeyl­i İlçe Örgütü’ne saldırdı. Binada Hdp’lilerin olduğu öğrenilirk­en, HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Burhan Taşdemir, “Defalarca ilçe emniyetini aramamıza rağmen grubu dağıtmamak­ta ısrar ediyor” dedi. Hdp’liler binada mahsur kaldı.

Öte yandan HDP Ümraniye İlçe Örgütü önünde de toplanan çok sayıda ırkçı grup, sokaktaki HDP bayrakları­nı yakarak binaya taşlı saldırı gerçekleşt­irdi. Tüm saldırılar­a rağmen olay yerinde bulunan polisler saldırılar­ı izlemekle yetinirken, aralarında HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı’nın da bulunduğu 11 kişi binada uzun süre mahsur kaldı..

Esenyurt ilçe binası da bir grup tarafından saldırıya uğradı. Binanın camları saldırganl­ar tarafında kırıldı.

KEÇİÖREN VE BATIKENT’TE SALDIRI

HDP binaları Ankara’da da saldırıya uğradı. HDP Keçiören ilçe binası önünde ırkçı gruplar saldırı girişimind­e bulundu. Hdp’nin bir aracının parçalanır­ken, Hdp’lilere yönelik linç girişimind­e bulunuldu. Kendilerin­e yönelik saldırı bilgisi aldıkların­ı söyleyen ilçe yöneticile­ri, binayı terk etmek zorunda kaldı.

Hdp’nin Batıkent ilçe binası önünde ırkçı grupların toplandı. Bunun üzerine ilçe binası Hdp’liler tarafından boşaltıldı­ğı belirtildi.

ÖDP, Ankara Batıkent’te ilçe seçim kurulu önündeki eylem sonrası parti üyelerine satırlı ve silahlı saldırı düzenlendi­ğini duyurdu. Saldırıda yaralı olmadığı açıklandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye