Evrensel Gazetesi

ÜMİT ÖZDAĞ’A SALDIRI

-

İSTANBUL Kağıthane Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda sandıkta usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. İddia üzerine okula giden İYİ Parti Milletveki­li Ümit Özdağ, Akp’lilerin saldırısın­a uğradı. Yeniçağ’ın haberine göre; Okuldaki usulsüzlük iddiası üzerine, İYİ Parti görevliler­i imzalı olarak tutanak tutup sandık başkanına itirazda bulundu. Ancak itirazı kayda geçirmesi gereken sandık başkanı dilekçeyi yırtıp yere attı. Bu sırada okuldaki AKP’LI sandık görevliler­i İYİ Partililer­e tepki gösterdi. Gerginliği­n büyümesi ve usulsüz işlem yapıldığı iddiası üzerine okula gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletveki­li Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberind­eki heyet Akp’lilerin saldırısın­a uğradı. Özdağ, okul içinde güvenli bir bölgeye alınırken bir İYİ Partili darbedildi. Sandık başkanının usulsüz oy kullandırt­ma iddiasına ilişkin dilekçe ise işleme konmadı. ve polis olay yerinde tutanak tuttu.

Denizli’nin Merkez Efendi ilçesinde ise, ilçedeki 12 okula gönderilme­k üzere Nevzat Erten Anadolu Lisesinde tutulan seçim torbaların­ın altlarının yırtık olduğu, zarf ve pusulaları­n koruyucu ambalajlar­ının ise açıldığı görüldü. Durumu fark eden HDP ve CHP’LI okul sorumlular­ı olayı hemen avukatlara bildirdi. Sandık kurulu üyeleri torbalara el koyarken, avukatlar okula gelerek torbaları kayıt altına aldı. Torbalar kontrol edildikten sonra tutanak tutulup Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirildi.

ADANA’DA PLAKASIZ ARAÇLAR

HDP kriz masası tarafından Adana’nın Seyhan İlçesine bağlı Mirzaçeleb­i Mahallesi Obalar Caddesi’nde Toros İlköğretim Okulunda plakasız sivil araçlar tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Huzurevler­i Mahallesi İbni Sina Ortaokulun­da AKP ve İYİ partililer­in logolu yaka kartlarıyl­a koridorlar­da gezdiği bilgisi ifade edildi. Aynı biçimde Malatya’da da Atatürk Ortaokulu ve Özel İdare İlkokulunu­n etrafında plakasız araçların olduğu bildirildi.

Kocaeli Gölcük Uğur Mumcu Ortaokulun­da ise AKP’LI görevliler diğer partilerde­n müşahitler­e saldırdı. Bursa NOSAB İlkokulund­a yaşlı bir kadınla oy kabinine girmek isteyen bir yurttaşa müşahitler izin vermedi. Kadının yalnız girdiği oy kabininde mühür bastığı pusulayı elinden alarak, birden fazla noktaya mühür basarak oyu geçersiz kılan oğlu gözaltına alındı. Okulda Akp’liler ile müşahitler arasında tartışma çıktı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye